Vinnare

Våra vinnare är korade!

Redan i januari började jakten på Sveriges bästa resebloggar, och intresset har varit otroligt stort. Nomineringarna i 2013 års Travel Blog Awards öste in då det svenska folket fick säga sitt om sina favoritbloggar. De tio bloggar i varje bloggkategori som hade flest nomineringar, och som bäst uppfyllde juryns urvalskriterier, utsågs för omröstning i final. Många fantastiskt fina bloggar har konkurrerat i Travel Blog Awards 2013 och Supersavertravel är nu stolta att presentera vinnarna!

Och vinnarna är... 

Bästa reseblogg

Linda Hammarberg – Mary af Rövarhamn 


Vad betyder det för dig att din blogg blivit utnämnd till bästa reseblogg?

Det vore ju lite extra kul om vi skulle vinna två år på raken, när det finns så oändligt många bra bloggar att välja på. Kan det sedan leda till att ännu fler upptäcker vår blogg är det jätteroligt. Ju fler läsare, och ju fler kommentarer, desto roligare är det att skriva.

Hur kom det sig att du började blogga och vad var det som fick dig att blogga om just resor?

Jag har jobbat med sociala medier i många år, och tycker det är roligt att skriva och fotografera. Så när vi skulle ge oss ut på en så lång resa kändes det ganska naturligt att börja blogga. Bloggen ett bra sätt att dokumentera resan samtidigt som den minskar avståndet för familj och vänner.

Vad driver dig i ditt skrivande? Vad är roligast med att blogga om resor?

Jag tycker om att skriva och fota, att berätta. Men någon måste lyssna också. Det är viktigt, helt avgörande faktiskt. Kommentarer, små meddelanden och gillanden - det är sådant som får mig att fortsätta. Kan vi sedan inspirera någon att förverkiga sina egna drömmar, så är det ännu bättre.

Har du något tips till den som önskar starta en reseblogg?

Det kan vara bra att tänka på att internet kan vara olidligt långsamt och förfärligt dyrt ute i världen, så man inte tar sig vatten över huvudet. Det är anledningen till att vi inte har så många stora bilder och videoklipp på vår blogg. Men det beror förståss på vilken typ av reseblogg man har, och vart man ska resa.

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?  

Rent generellt så tror jag inte att bloggar gör sig så bra i bokformat. Den skulle nog behöva skrivas om en hel del. Men visst vore det kul att göra en bok om vår resa, det vore ett fint minne för barnen om inte annat.

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Bloggen har så här långt handlat om vår världsomsegling, en resa som nu börjar närma sig sitt slut. Men jag hoppas att jag kommer att få tid att fortsätta blogga även efter hemkomsten. För att berätta hur det är att återgå till ett liv som bofast efter så lång tid på resande fot, och hur resan har påverkat oss och vår syn på livet i Sverige.

Hur kommer ni att fira vinsten?

Våra barn älskar festligheter, så vi letar jämnt efter bra anledningar till att fira. Det här skulle definitivt vara en sådan. Helst firar vi med glass, massor av glass. Men det beror lite på var vi är.

Och till sist – har du något skojigt minne som du skulle vilja dela med dig av?

Många. Läs bloggen : )


Besök bloggen: https://symary.com/

 


 

Bästa USA-blogg

Anna Ström Åhlén – New York – My Bite of the Big Apple


Vad betyder det för dig att du vunnit priset som bästa USA-blogg?

Det betyder massor! Jag lägger mycket kraft på min New York-blogg och den här utmärkelsen är verkligen en kick som sporrar mig att fortsätta.

Hur kom det sig att du började blogga och vad var det som fick dig att blogga om just USA?

Jag har alltid älskat att skriva och att resa. Eftersom jag är engagerad i sociala medier, var det naturligt att börja blogga. New York har jag längtat till så länge jag kan minnas. När jag väl kom dit var det kärlek vid första ögonkastet. Jag var "tvungen" att börja blogga om staden, för att döva min längtan mellan besöken - som nu blir allt tätare!

Vad driver dig i ditt skrivande? Vad är roligast med att blogga om USA?

Att inspirera andra är min stora drivkraft. Om jag kan förmedla den känsla jag har för USA och New York är jag mer än nöjd. Roligast är responsen: att få andra att uppleva samma känsla och sprida den vidare.

Har du något tips till den som önskar starta en USA-blogg?

Skriv om det som ligger dig närmast! Om man brinner för något, så kommer kraften av sig själv.
Oavsett vad man bloggar om. Men mitt tips är att förmedla något för alla sinnen: även smaker, musik, dofter och känslor. Använd bloggens alla möjligheter, som filmklipp och länkar.

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

En blogg och en bok kan absolut komplettera och främja varandra. Jag skulle inte satsa på en ren guidebok, sådana finns det redan. Min New York-bok ska också ge mersmak och inspiration!

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Jag fortsätter på samma spår, med inspiration för alla sinnen. Ännu fler möten med människor är målet: både de som bor i New York och de som delar min längtan att komma dit. Jag vill också blanda historia med nutid och konkreta tips med kuriosa. Helt enkelt fortsätta inspirera!

Hur kommer du att fira vinsten?

Jag kommer laga en favoritmåltid från USA. Pulled pork får det bli, gärna följt av en typisk New York-drink. Kanske en Cosmo? Sedan skålar jag förstås med alla som stöttat mig hela vägen fram till segern.

Och till sist – har du något skojigt minne som du skulle vilja dela med dig av?

Min senaste New York-resa har jag svårt att tänka tillbaka på utan att skratta. Jag minns när jag och min kompis irrade i Chinatown för att hitta en nudelrestaurang. Trots en gigantisk turistkarta tog det oss två timmar. När vi väl kom ut från restaurangen och gick runt hörnet, upptäckte vi att vi nästan var vid startpunkten ... Minns också att vi skrattade så mycket på tunnelbanan att de andra i vagnen gjorde detsamma!


 

Bästa Asienblogg

Annika Ilic – Annikathailand


Vad betyder det för dig att du vunnit priset som Bästa Asienbloggare?

En otrolig glädje att så många uppenbarligen gillar att ta del av min blogg så pass mycket att de röstat fram min blogg så den blivit utnämnd till bästa Asienblogg. Detta är stort för mig framför allt då jag konkurrerat med en massa otroligt fina intressanta bloggar med ändå lyckades vinna denna kategori.

Hur kom det sig att du började blogga och vad var det som fick dig att blogga om just Asien?

Jag började skriva i min blogg redan 2007 till en början mest som en dagbok för min egen del samt att med hjälp av bloggen få möjlighet att dela med mig av vårt underbara liv här i Thailand.

Vad driver dig i ditt skrivande? Vad är roligast med att blogga om Asien?

Att beskriva och sätta ord på vårt härliga liv.

Det är i Thailand vi bor och vistas, vi älskar Thailand och det är därmed roligast att skriva och berätta om våra upplevelser här i vår vardag samt visa mina fotografier eller videos på det som bloggen handlar om.

Har du något tips till den som önskar starta en Asienblogg?

Skriv positivt, sakligt och målande om dina egna upplevelser och erfarenheter och dela med dig av det som dina läsare kan vara intresserade av samt lägg in många och fina fotografier. En bild eller video säger oftast mer än ord.

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

Att den som inte har tillgång till en dator eller inte vill läsa från en bildskärm istället kan göra det via en bok. En bok kan också lätt tas med på resan om bloggen innehåller rese- eller utflyktstips. dvs. som en resehandbok samt boken kan givetvis även bevaras som ett fint minne.

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Att fortsätta skriva och lägga in bilder så länge det finns läsare som vill ta del av min blogg.

Hur kommer ni att fira vinsten?

Dansa en glädjedans, äta extra gott och bara njuta av segerns sötma!

Och till sist – har du något skojigt minne som du skulle vilja dela med dig av?

De dagar när jag såg hur rösterna på min blogg rasade in i samband med tävlingen och även all positiv respons som jag får och har fått under hela min bloggtid från så många goa människor. Flera av dessa människor har sedan blivit våra riktigt goda vänner. Det mesta som står i min blogg utöver ovan är bara goda minnen.

Samt sist men absolut inte minst den dag jag fick reda på att jag vunnit Bästa Asien Bloggen!


 

Bästa fotoblogg

Susanna Rosén – The House of Susanna


Vad betyder det för er att ni vunnit priset som bästa fotoblogg?

Häftigt superkul kanon roligt, kul att andra uppskattar min blogg.

Hur kom det sig att du började blogga och vad var det som fick dig att blogga om just resor?

Började blogga för att visa nära o kära vad detta äventyr innebär.

Vad driver dig i ditt skrivande? Vad är roligast med att blogga om resor?

Nu skriver väl inte jag så mycket som andra men det är kul att lära sig nya saker som hinduism mm, o få dela med sig detta med hjälp av foto, roligast är väl att kunna ge läsarna en bild av hur det är, förmedla en känsla.

Har du något tips till den som önskar starta en reseblogg?

Oavsett vilken sorts blogg det är så kolla runt på andra bloggar för att få uppfattning om vad du vill, börja enkelt, det tar tid att lära sig framför allt för en gammal tant som ju jag är. De yngre kan väl allt detta på 5 minuter men inte jag haha , var beredd på att det är tidskrävande, utomlands finns inte allt uppkoppling som gör att det funkar. Framför allt när man jobbar med bilder så händer det ofta att det inte går att ladda upp bilder pga långsamma nätverk eller inga alls.

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

Har ingen aning förutom att det givetvis är superkul , fler läsare, kanske sälja någon bild ??

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Jag bloggar på o visar min vardag o det jag gör, mina små äventyr, givetvis vill jag ju lära mig mer om fotograferingens konst, ta lektioner, bli bättre som fotograf men även som skribent.

Hur kommer ni att fira vinsten?

tjoho rop o champagne givetvis ! och tack meddelande till alla som röstat på mig.

Och till sist – har du något skojigt minne som du skulle vilja dela med dig av?

Tyvärr har jag inget foto av djuret i fråga än...jag o min driver var ute o plötsligt såg jag en jättestor katt vid vägkanten....just då såg den ju superstor ut....frågade min driver men han visste inte riktigt just då, hem o googlade på denna katt o hittade ...jungle cat...som ett lodjur...finns runt hörnet här....dagen efter pratar jag med min driver om the jungle cat ...och han säger "oh you mean the fat cats !..ok...det var ju också ett namn...jag småskrattade hela dagen pga av the fat cat..för mig var ju jungle cat mycket mer exotiskt än just fat cat ! olika världar ..för mig exotiskt för min driver just a fat cat .


 

Bästa bloggen om att bo & leva utomlands

Marie Grell – Karusellgrell


Vad betyder det för er att ni vunnit priset som bästa bloggen om att bo & leva utomlands?

Först och främst en stor ära och glädje över att folk gillar att läsa det jag skrivit och valt att rösta. Dessutom är min plan med bloggen att låta den bli en bok när året i Sydafrika är slut. En bok till var och en av familjemedlemmarna som ett minne av ett fantastiskt år i vårt liv. Jag var tveksam till att delta i tävlingen men när jag såg att priset var en bokpublikation kändes det som om det var meningen att jag skulle ställa upp just på grund av att mitt mål är att publicera materialet. Att vinna priset gör att jag får min önskade bok på ett enkelt sätt.

Hur kom det sig att du började blogga och vad var det som fick dig att blogga om att du bor utomlands?

Jag började blogga för att dokumentera familjens livs äventyr som påbörjades i augusti 2013 då vi flyttade till Sydafrika för ett knappt år. Bloggen skulle först och främst vara en dagbok för oss som vid hemkomst skulle publiceras i bokform. Bloggen skulle också vara ett enkelt sätt att kommunicera med nära och kära i Sverige. Nu blev bloggäventyret lite större än jag väntat mig.........och det i sig har varit riktigt roligt!

Vad driver dig i ditt skrivande? Vad är roligast med att blogga om att bo & leva utomlands?

Jag har alltid älskat att skriva. Framförallt ägnade jag mig åt det under tiden jag gick i skolan. Dessvärre har jag under min vuxna karriär inte ägnat mig åt detta och har haft arbeten där skrivandet varit väldigt kort och koncist (resebyrå och sjukgymnast). Att börja skriva (bloggen) igen var en befrielse och är som en slags avkoppling. Det roligaste att blogga om är små vardagliga detaljer som jag absolut vill komma ihåg från vårt år i Sydafrika. T.ex om hur vår morgonrutin ser ut, om kassörskan som möter mig med ett glatt leende varje dag i mattaffären, om barnens liv i skolan etc. Dessutom gillar jag att iaktta och blogga om olikheterna mellan Sverige och Sydafrika samt att skriva om mitt engagemang i Amelias Vänner.

Har du något tips till den som önskar starta en blogg om sitt liv utomlands?

Håll dig strikt till det DU vill skriva så bloggen blir personlig och intressant. Fundera inte på vad andra vill läsa. Bloggen blir unik om DIN passion lyser igenom.

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

Troligen fler läsare....men det i sig driver mig inte mycket. Fler personer som läser innebär förvisso fler nya kontakter och bekantskaper både i verkliga livet och i cyberrymden, något som vi har haft stor glädje av under tiden i Sydafrika. Men jag skriver först och främst för min egen och min familjs skull. Vill fler läsa är det en bonus. Kommentarer och glada hejarop från bloggläsare stimulerar dock till en viss del.

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Jag hade bara tänkt mig att blogga under året utomlands. Är inte säker på det längre. Vill fortsätta skriva i någon form även hemma i Sverige. Jag ska försöka hitta en bra form/ett bra forum för det.

Hur kommer ni att fira vinsten?

VINGÅRD!!!!!! i the Winelands/Sydafrika. Har en riktigt speciell i åtanke som jag ska unna mig.

Och till sist – har du något skojigt minne som du skulle vilja dela med dig av?

Bloggen har blivit en 6:e familjemedlem och alla i familjen är engagerade även om det bara är jag som skriver på karusellgrell. (Tilda och Liza har egna bloggar). Vi skämtar ofta om mamma-paparazzi när pinsamheter uppstår och jag - på skoj- drar fram min kamera. "Bloooooooooogggggennnnnnn" skriker alla i kör då. De pinsammma händelserna publiceras dock aldrig på bloggen....:)


 

Juryns specialpris

Daniela Nasteska Olsson – Discovering the Planet


Vad betyder det för dig att din blogg blivit mottagare av Juryns specialpris?

Självklart är jag väldig glad och tacksam. Det inspirerar till fler inlägg och blir så klart en bekräftelse på att man det är värt tiden man lägger ner i bloggen.

Hur kom det sig att du började blogga och vad var det som fick dig att blogga om just resor?

Eftersom resande ger mig så stor glädje var det något jag behövde dela med mig av. Jag behövde ett forum där jag kunde samla minnena, upplevelserna och bilderna. Att sedan andra velat dela dem med mig är jag oerhört tacksam för.

Vad driver dig i ditt skrivande? Vad är roligast med att blogga om resor?

I grunden är det ett brinnande intresse för att läsa om vår värld, uppleva den, fotografera den och ett intresse för att skriva. Hade jag fått börja om nytt, hade jag nog blivit fotojournalist eller resereporter. På det här sättet kan jag skriva av mig och dela med mig till de med samma intresse, eller som kanske inte har samma möjligheter att se världen.

Har du något tips till den som önskar starta en reseblogg?

Bara ett, man ska göra det för att det är något man tycker är roligt. Det är ett underbart sätt att sätta sin egen prägel på något man är intresserad av och kunna dela med sig.

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Fortsätta precis som jag gör. Så länge det är en hobby jag älskar kommer jag fortsätta. Självklart skulle jag vilja kunna resa ytterligare lite till så att det blir några resor till varje år att skriva om. Och att kunna nå ut till ännu fler läsare.

Hur kommer du att fira denna utnämning?

Antagligen ringa alla i familjen och sedan skriva ett inlägg om det . Säkerligen i kombination med ett glas vin och en semla

Och till sist – har du något skojigt minne som du skulle vilja dela med dig av?

Oj. Jag är ju förvisso ganska ärlig i min blogg. Jag försöker ta vackra bilder och dela med mig av bra upplevelser, men ofta delar jag även med mig av upplevelser som inte blev lika bra. Ett speciellt minne är från när vi var i Manila. Vi satt i en taxi och taxichauffören skulle köra oss till ett köpcenter som bara de lokala Manilaborna går till. När vi hade några kvarter kvar dit, stannar chauffören och säger att han inte kör oss längre. Så vi blev avsläppta i ett av de värre områdena i Manila, ett område vi inte kände till, ett extremt fattigt område, utlämnade åt oss själva. Med ryggsäcken på magen, bet vi ihop och efter ett tag, kunde vi faktiskt slappna av lite, uppskatta var vi var. Och uppskatta att vi var de enda turisterna och av just då upplevde som kanske få gör på en resa.


Juryns specialpris är ett samarbete mellan Supersavertravel och Forex Banks ReseEkonom.

FOREX Bank är Nordens ledande valutaväxlare och stolt sponsor av juryns specialpris. En jury bestående av FOREX Banks ReseEkonom, Mattias Varén, och representanter från Supersavertravel utsåg en vinnare bland de bloggar som blivit nominerade. Vinnaren har utmärkt sig på ett unikt sätt och lockat fram inspirationen till att resa hos läsaren.

 

 


 

Kategorierna i årets Travel Blog Awards är:


Header
Subject
Body
Footer