Bästa USA-bloggen

Det stora landet i väst är många svenskars drömresemål. Vi vet att det finns en hel hoper fina bloggare som skriver om alla fantastiska saker man kan uppleva och hitta på i detta land. Vilken tycker du är bäst? Vem står ut mer än de andra? 


 

Bästa USA-blogg

Anna Ström Åhlén: New York – My Bite of the Big Apple


Vad betyder det för dig att du vunnit priset som bästa USA-blogg?

Det betyder massor! Jag lägger mycket kraft på min New York-blogg och den här utmärkelsen är verkligen en kick som sporrar mig att fortsätta.

Hur kom det sig att du började blogga och vad var det som fick dig att blogga om just USA?

Jag har alltid älskat att skriva och att resa. Eftersom jag är engagerad i sociala medier, var det naturligt att börja blogga. New York har jag längtat till så länge jag kan minnas. När jag väl kom dit var det kärlek vid första ögonkastet. Jag var "tvungen" att börja blogga om staden, för att döva min längtan mellan besöken - som nu blir allt tätare!

Vad driver dig i ditt skrivande? Vad är roligast med att blogga om USA?

Att inspirera andra är min stora drivkraft. Om jag kan förmedla den känsla jag har för USA och New York är jag mer än nöjd. Roligast är responsen: att få andra att uppleva samma känsla och sprida den vidare.

Har du något tips till den som önskar starta en USA-blogg?

Skriv om det som ligger dig närmast! Om man brinner för något, så kommer kraften av sig själv.
Oavsett vad man bloggar om. Men mitt tips är att förmedla något för alla sinnen: även smaker, musik, dofter och känslor. Använd bloggens alla möjligheter, som filmklipp och länkar.

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

En blogg och en bok kan absolut komplettera och främja varandra. Jag skulle inte satsa på en ren guidebok, sådana finns det redan. Min New York-bok ska också ge mersmak och inspiration!

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Jag fortsätter på samma spår, med inspiration för alla sinnen. Ännu fler möten med människor är målet: både de som bor i New York och de som delar min längtan att komma dit. Jag vill också blanda historia med nutid och konkreta tips med kuriosa. Helt enkelt fortsätta inspirera!

Hur kommer du att fira vinsten?

Jag kommer laga en favoritmåltid från USA. Pulled pork får det bli, gärna följt av en typisk New York-drink. Kanske en Cosmo? Sedan skålar jag förstås med alla som stöttat mig hela vägen fram till segern.

Och till sist – har du något skojigt minne som du skulle vilja dela med dig av?

Min senaste New York-resa har jag svårt att tänka tillbaka på utan att skratta. Jag minns när jag och min kompis irrade i Chinatown för att hitta en nudelrestaurang. Trots en gigantisk turistkarta tog det oss två timmar. När vi väl kom ut från restaurangen och gick runt hörnet, upptäckte vi att vi nästan var vid startpunkten ... Minns också att vi skrattade så mycket på tunnelbanan att de andra i vagnen gjorde detsamma!

 

Resultat i finalomröstningen

Header
Subject
Body
Footer