Bästa resebloggen

Bästa resebloggen

Vilken av alla resebloggar inspirerar mest, vem får dig att längta efter solig ledighet eller bjuder på de finaste tipsen inför årets semesterresa? Vem är bloggaren som skriver om resor så tangentbordet riktigt glöder? 

 


Bästa reseblogg

Linda Hammarberg – Mary af Rövarhamn


Vad betyder det för dig att din blogg blivit utnämnd till bästa reseblogg?

Det är ju lite extra kul att vinna två år på raken, när det finns så oändligt många bra bloggar att välja på. Kan detta sedan leda till att ännu fler upptäcker vår blogg är det jätteroligt. Ju fler läsare, och ju fler kommentarer, desto roligare är det att skriva.

Hur kom det sig att du började blogga och vad var det som fick dig att blogga om just resor?

Jag har jobbat med sociala medier i många år, och tycker det är roligt att skriva och fotografera. Så när vi skulle ge oss ut på en så lång resa kändes det ganska naturligt att börja blogga. Bloggen ett bra sätt att dokumentera resan samtidigt som den minskar avståndet för familj och vänner.

Vad driver dig i ditt skrivande? Vad är roligast med att blogga om resor?

Jag tycker om att skriva och fota, att berätta. Men någon måste lyssna också. Det är viktigt, helt avgörande faktiskt. Kommentarer, små meddelanden och gillanden - det är sådant som får mig att fortsätta. Kan vi sedan inspirera någon att förverkiga sina egna drömmar, så är det ännu bättre.

Har du något tips till den som önskar starta en reseblogg?

Det kan vara bra att tänka på att internet kan vara olidligt långsamt och förfärligt dyrt ute i världen, så man inte tar sig vatten över huvudet. Det är anledningen till att vi inte har så många stora bilder och videoklipp på vår blogg. Men det beror förståss på vilken typ av reseblogg man har, och vart man ska resa.

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

Rent generellt så tror jag inte att bloggar gör sig så bra i bokformat. Den skulle nog behöva skrivas om en hel del. Men visst vore det kul att göra en bok om vår resa, det vore ett fint minne för barnen om inte annat.

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Bloggen har så här långt handlat om vår världsomsegling, en resa som nu börjar närma sig sitt slut. Men jag hoppas att jag kommer att få tid att fortsätta blogga även efter hemkomsten. För att berätta hur det är att återgå till ett liv som bofast efter så lång tid på resande fot, och hur resan har påverkat oss och vår syn på livet i Sverige.

Hur kommer ni att fira vinsten?

Våra barn älskar festligheter, så vi letar jämnt efter bra anledningar till att fira. Det här skulle definitivt vara en sådan. Helst firar vi med glass, massor av glass. Men det beror lite på var vi är.

Och till sist – har du något skojigt minne som du skulle vilja dela med dig av?

Många. Läs bloggen : )


Besök bloggen: https://symary.com/

 

 

Resultat i finalomröstningen

Header
Subject
Body
Footer