Nomineringsförfarande

Nomineringen är öppen för alla under perioden 20/1 till och med 4/2 2014.

Därefter kommer Travel Blog Awards jury att utse ett antal finalister för varje kategori bland de bloggare som fått flest nomineringar och som uppfyller juryns kriterier på ett föredömligt sätt. Finalisterna presenteras den 10/2 2014 på nomineringssidan för finalomröstning.

Röstningen öppnas i och med att bloggfinalisterna blir presenterade, och är öppen under perioden 10/2 till och med 23/2 2014.

Vinnarna i samtliga kategorier presenteras sedan på nomineringssidan, på Supersavertravels Facebooksida, på Supersavertravels Google+-sida, i pressmeddelande och i nyhetsbrev. Vinnarna kommer även att presenteras på ett event för journalister i Stockholm.

Juryns bedömmande

Juryn skall ta hänsyn till följande vid bedömning av de nominerade bidragen:

Bloggen skall

• vara reserelaterad
• ha en koppling till Sverige
• vara inspirerande
• vara informativ
• ge mersmak
• ha en god språklig kvalité
• vara personlig
• visualisera reseupplevelsen
• vara kontinuerligt uppdaterad

Juryn kan komma att flytta nominerade bidrag till en annan, mer passande, kategori än den bidraget nominerades för. Juryns beslut kan ej överklagas.

Kriterier

Bästa resebloggen

Vilken av alla resebloggar inspirerar mest, vem får oss alla att längta efter solig ledighet eller bjuder på de finaste tipsen inför årets semesterresa? Vi letar efter bloggaren som skriver om resor så tangentbordet riktigt glöder och får läsaren att drömma sig bort i både nära och fjärran länder.

Bästa USA-bloggen

Det stora landet i väst är många svenskars drömresemål. Många är det som upptäckt landet under resor och en hel del svenskar har flyttat dit. Vi söker en vinnare bland alla fina bloggar som skriver om alla fantastiska saker man kan hitta på i detta land, och som står ut lite mer än de andra.

Bästa Asienbloggen

Asien lockar oss svenskar till massor av resor varje år, och det är både storstäder och kritvita stränder som drar oss mot öst! Bland alla härliga Asienbloggar letar vi efter en som på ett inspirerande och ärligt sätt berättar om resorna till Asien eller livet i Asien.

Bästa fotobloggen

Med kameran i högsta hugg förevigar bloggaren vi söker sina semesterresor med största iver och bjuder läsaren på fantastiska scenarion och vyer!

Bästa bloggen om att bo och leva utomlands

Varje år är det många svenskar som väljer att "säga upp" livet i Sverige och flytta utomlands. Alla är de med om nya upplevelser och intryck. Vi letar efter bloggaren som berättar om hur det är att flytta från Sverige och upptäcka ett annat land. En som delar med sig av alla spännande utmaningar, inspirerar och kanske lockar till att ta det stora steget.

Header
Subject
Body
Footer