Bästa bloggen om att bo och leva utomlands

Varje år är det många svenskar som väljer att "säga upp" livet i Sverige och flytta utomlands. Alla är de med om nya upplevelser och intryck. Vem tycker du berättar om det vardagliga livet i ett annat land bäst? Kanske har du en vän eller släkting som bloggar, eller en egen blogg! 


 

Bästa bloggen om att bo och leva utomlands

Marie Grell – Karusellgrell


Vad betyder det för dig att du vunnit priset som bästa bloggen om att bo & leva utomlands?

Först och främst en stor ära och glädje över att folk gillar att läsa det jag skrivit och valt att rösta. Dessutom är min plan med bloggen att låta den bli en bok när året i Sydafrika är slut. En bok till var och en av familjemedlemmarna som ett minne av ett fantastiskt år i vårt liv. Jag var tveksam till att delta i tävlingen men när jag såg att priset var en bokpublikation kändes det som om det var meningen att jag skulle ställa upp just på grund av att mitt mål är att publicera materialet. Att vinna priset gör att jag får min önskade bok på ett enkelt sätt.

Hur kom det sig att du började blogga och vad var det som fick dig att blogga om att du bor utomlands?

Jag började blogga för att dokumentera familjens livs äventyr som påbörjades i augusti 2013 då vi flyttade till Sydafrika för ett knappt år. Bloggen skulle först och främst vara en dagbok för oss som vid hemkomst skulle publiceras i bokform. Bloggen skulle också vara ett enkelt sätt att kommunicera med nära och kära i Sverige. Nu blev bloggäventyret lite större än jag väntat mig.........och det i sig har varit riktigt roligt!

Vad driver dig i ditt skrivande? Vad är roligast med att blogga om att bo & leva utomlands?

Jag har alltid älskat att skriva. Framförallt ägnade jag mig åt det under tiden jag gick i skolan. Dessvärre har jag under min vuxna karriär inte ägnat mig åt detta och har haft arbeten där skrivandet varit väldigt kort och koncist (resebyrå och sjukgymnast). Att börja skriva (bloggen) igen var en befrielse och är som en slags avkoppling. Det roligaste att blogga om är små vardagliga detaljer som jag absolut vill komma ihåg från vårt år i Sydafrika. T.ex om hur vår morgonrutin ser ut, om kassörskan som möter mig med ett glatt leende varje dag i mattaffären, om barnens liv i skolan etc. Dessutom gillar jag att iaktta och blogga om olikheterna mellan Sverige och Sydafrika samt att skriva om mitt engagemang i Amelias Vänner.

Har du något tips till den som önskar starta en blogg om sitt liv utomlands?

Håll dig strikt till det DU vill skriva så bloggen blir personlig och intressant. Fundera inte på vad andra vill läsa. Bloggen blir unik om DIN passion lyser igenom.

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

Troligen fler läsare....men det i sig driver mig inte mycket. Fler personer som läser innebär förvisso fler nya kontakter och bekantskaper både i verkliga livet och i cyberrymden, något som vi har haft stor glädje av under tiden i Sydafrika. Men jag skriver först och främst för min egen och min familjs skull. Vill fler läsa är det en bonus. Kommentarer och glada hejarop från bloggläsare stimulerar dock till en viss del.

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Jag hade bara tänkt mig att blogga under året utomlands. Är inte säker på det längre. Vill fortsätta skriva i någon form även hemma i Sverige. Jag ska försöka hitta en bra form/ett bra forum för det.

Hur kommer du att fira vinsten?

VINGÅRD!!!!!! i the Winelands/Sydafrika. Har en riktigt speciell i åtanke som jag ska unna mig.

Och till sist – har du något skojigt minne som du skulle vilja dela med dig av?

Bloggen har blivit en 6:e familjemedlem och alla i familjen är engagerade även om det bara är jag som skriver på karusellgrell. (Tilda och Liza har egna bloggar). Vi skämtar ofta om mamma-paparazzi när pinsamheter uppstår och jag - på skoj- drar fram min kamera. "Bloooooooooogggggennnnnnn" skriker alla i kör då. De pinsammma händelserna publiceras dock aldrig på bloggen....:)

 

Resultat i finalomröstningen

Header
Subject
Body
Footer