Bästa Asienbloggen

Asien lockar oss svenskar till massor av resor varje år, och det är både storstäder och kritvita stränder som drar oss mot öst! Bland alla härliga Asienbloggar finns det säkert en som fastnat speciellt i ditt hjärta; kanske du till och med har en egen blogg som berättar om livet i Asien eller semesterresorna varje år? 


 

Bästa Asienblogg

Annika Ilic – Annikathailand


Vad betyder det för dig att du vunnit priset som Bästa Asienbloggare?

En otrolig glädje att så många uppenbarligen gillar att ta del av min blogg så pass mycket att de röstat fram min blogg så den blivit utnämnd till bästa Asienblogg. Detta är stort för mig framför allt då jag konkurrerat med en massa otroligt fina intressanta bloggar med ändå lyckades vinna denna kategori.

Hur kom det sig att du började blogga och vad var det som fick dig att blogga om just Asien?

Jag började skriva i min blogg redan 2007 till en början mest som en dagbok för min egen del samt att med hjälp av bloggen få möjlighet att dela med mig av vårt underbara liv här i Thailand.

Vad driver dig i ditt skrivande? Vad är roligast med att blogga om Asien?

Att beskriva och sätta ord på vårt härliga liv.

Det är i Thailand vi bor och vistas, vi älskar Thailand och det är därmed roligast att skriva och berätta om våra upplevelser här i vår vardag samt visa mina fotografier eller videos på det som bloggen handlar om.

Har du något tips till den som önskar starta en Asienblogg?

Skriv positivt, sakligt och målande om dina egna upplevelser och erfarenheter och dela med dig av det som dina läsare kan vara intresserade av samt lägg in många och fina fotografier. En bild eller video säger oftast mer än ord.

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

Att den som inte har tillgång till en dator eller inte vill läsa från en bildskärm istället kan göra det via en bok. En bok kan också lätt tas med på resan om bloggen innehåller rese- eller utflyktstips. dvs. som en resehandbok samt boken kan givetvis även bevaras som ett fint minne.

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Att fortsätta skriva och lägga in bilder så länge det finns läsare som vill ta del av min blogg.

Hur kommer du att fira vinsten?

Dansa en glädjedans, äta extra gott och bara njuta av segerns sötma!

Och till sist – har du något skojigt minne som du skulle vilja dela med dig av?

De dagar när jag såg hur rösterna på min blogg rasade in i samband med tävlingen och även all positiv respons som jag får och har fått under hela min bloggtid från så många goa människor. Flera av dessa människor har sedan blivit våra riktigt goda vänner. Det mesta som står i min blogg utöver ovan är bara goda minnen.

Samt sist men absolut inte minst den dag jag fick reda på att jag vunnit Bästa Asienbloggen!

 

Resultat i finalomröstningen

Header
Subject
Body
Footer