Vinnare i Supersavertravel Travel Blog Awards 2012

Vinnare - Supersavertravel Travel Blog Awards 2012


Redan i november började jakten på Sveriges bästa resebloggar, och intresset har varit otroligt stort. Nomineringarna i 2012 års Travel Blog Awards öste in då det svenska folket fick säga sitt om sina favoritbloggar. De tio bloggar i varje bloggkategori som hade flest nomineringar, och som bäst uppfyllde juryns urvalskriterier, utsågs för omröstning i final. Många fantastiskt fina bloggar har konkurrerat i Travel Blog Awards 2012 och Supersavertravel är nu stolta att presentera vinnarna!

Vinnarna inom respektive kategori får, förutom äran, en utgivning av sin blogg i bokform hos BoDTM - Books on Demand ».

Och vinnarna är...

 

Vinnare i kategorin #1 Bästa reseblogg:
Familjen Hammarberg

Vad betyder det för er att ni vunnit priset som Bästa Resebloggare?

Vi är väldigt smickrade över att så många av våra läsare har valt att nominera och rösta på just vår blogg. Det finns ju så oändligt många bra bloggar att välja på. Kan det sedan leda till att ännu fler upptäcker vår blogg är det jätteroligt. Ju fler läsare, och ju fler kommentarer, desto roligare är det att skriva. Självklart ger det oss också en spark i rumpan att faktiskt göra den bok vi så länge funderat på.

Hur skulle ni välja att beskriva er blogg?

Vår blogg är lika mycket en livsstilsblogg som en reseblogg. En blogg där läsaren får följa en familj som väljer att hoppa av ekorrhjulet där hemma för att leva ett annorlunda liv. En löpande skildring om de fantastiska platser och möten vi upplever på vår seglats runt jorden. Men också de utmaningar och svårigheter vi ställs inför.

Vem/vilka skriver ni för? Har ni någon speciell målgrupp som ni tror uppskattar ert skrivande allra mest?

I grund och botten skriver jag för mina barn. Lovis och Otto var bara fyra respektive två år gamla när de lämnade Sverige; att de ska minnas vår gemensamma resa känns viktigt och bloggen är ett sätt att dokumentera våra upplevelser. Att så många andra också kan och vill läsa om vår resa är en bonus. Vi blir lite extra glada när våra läsare hör av sig och berättar om sig själva. Många drömmer om att göra som oss och en dag kapa förtöjningarna där hemma. Medan andra aldrig skulle drömma om att göra det, utan föredrar att uppleva världen genom våra ögon.

Vad tror ni att en utgivning av er blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

Det är svårt att säga. Men förhoppningen är naturligtvis att bloggen ska upptäckas av fler. Vad det i sin tur kan leda till vet man aldrig. Livet är fullt av möjligheter, det gäller bara att ta till vara på dem ...

Vad är era framtidsplaner för bloggen?

Vi är ute på en fyra år lång resa runt jorden. Vi har idag kommit lite drygt halvägs, och planen är att fortsätta bloggandet tills det att vi kommer hem. Men kanske också en tid efteråt, för att berätta om hur det faktiskt är att återgå till ett liv som bofast efter så lång tid på resande fot, och hur resan har påverkat oss och vår syn på livet i Sverige.

Hur kommer ni att fira vinsten? :-)

Våra barn älskar festligheter, och vi brukar ta alla tillfällen i akt att baka tårta och pynta hela båten med ballonger, flaggor och serpentiner. Särskilt till havs, där det inte händer så mycket annat. Men nu har vi just angjort Phuket, så imorgon går vi istället iland och firar med glass i stora lass. Det är en ovanlig lyx, eftersom vi inte har någon frys på båten och tillbringar stora delar av vår tid på avlägsna platser långt från såväl affärer som restauranger.

Besök bloggen: https://symary.com/Vinnare i kategorin Mest inspirerande New Yorkbloggare:
Anna Ström Åhlén

Vad betyder det för dig att du vunnit priset som Mest inspirerande New Yorkbloggare?

Det betyder enormt mycket! New York är min största passion. Jag tänker på staden dagligen och längtar ständigt tillbaka. Målet är att åka dit varje år. Mellan resorna slukar jag allt som kommer i min väg: filmer, böcker och fakta. Nu får jag ännu större möjlighet att inspirera andra!

Hur skulle du välja att beskriva din blogg?

Bloggen är tänkt som en inspirationskälla för New York-älskare. Jag vill dela med mig av mina “äppelbitar” (därav bloggens namn), som tips på restauranger och saker att göra. Men framför allt vill jag ge allmän inspiration. Alla har ju inte möjlighet att åka dit, och det kan dröja mellan resorna även för oss fantaster. I min blogg ska man hitta flera sätt att stilla sitt New York-sug. Därför blandar jag också konkreta tips med film- och bokrecensioner och historiska tillbakablickar. En aktuell väderrapport finns alltid på bloggen, liksom “live webcam” och olika Youtubeklipp.

Vem/vilka skriver du för? Har du någon speciell målgrupp som du tror uppskattar ditt skrivande allra mest?

Jag skriver främst för alla vars hjärtan klappar lite extra för New York. Det är nog de som uppskattar bloggen mest. Men man behöver inte vara lika frälst som jag. Bloggen ska också inspirera läsare som ännu inte varit där. När jag tipsade en twittrare om bloggen, svarade hon med glimten i ögat: “Nu ångrar jag nästan att jag läste. Min längtan till New York blev helt outhärdlig.” Jag har lyckats om jag kan förmedla min passion för staden och “smitta” andra. Det försöker jag göra genom att skriva med inlevelse och appellera till alla sinnen. En del tror att jag bor i New York ... Det gör jag ju tyvärr inte, men målet är göra det någon gång i framtiden, åtminstone periodvis.

Vilka är dina framtidsplaner för bloggen?

Jag vill fortsätta att inspirera, genom ett blandat utbud av inlägg. Framöver planerar jag också att göra intervjuer med både New York-bor och andra New York-frälsta.

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

Förhoppningsvis gör boken att ännu fler hittar till bloggen, så den blir mer interaktiv. Kanske kan de som kommenterar dela med sig av tips, så vi kan inspirera varandra. Sociala medier handlar ju trots allt om dialog. Jag har alltid älskat att både skriva och resa. Dessutom driver jag eget företag som copywriter och kommunikatör. Genom boken och bloggen kan jag kombinera mina stora intressen. Något som bådar gott för bloggen!

Hur kommer du att fira vinsten?

Det blir förstås en bubblande skål! Men också god mat och dryck med familj och vänner. Jag vill verkligen tacka alla som har röstat, peppat och stöttat mig. De har hjälpt mig att uppfylla två av mina drömmar: att ge ut en bok och att få ännu fler möjligheter att ägna mig åt New York – staden i mitt hjärta. Kanske belönar jag också mig själv med en extra resa?
Vinnare i kategorin Bästa Barnresetipsen:
Rosita Lincoln

Vad betyder det för dig att du vunnit priset som Bästa Barnresetipsbloggare?

Det betyder väldigt mycket. Att underhålla en kvalitativ blogg och webbplats kräver ganska mycket tid, som gör avkall på annat. Genom bloggpriset får jag förhoppningsvis en ökad spridning av mitt webbforum, vilket besparar eget arbete för att åstadkomma detta. Som yrkesverksam skribent vill jag naturligtvis att mina texter ska nå ut till så många som möjligt.

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Jag önskar att Rosita reser ska vara en självklar plats för fler att besöka och återkomma till för inspiration, oavsett det är aktuellt eller inte med en resa eller utflykt. Andra framtidsplaner är fler spännande temaintervjuer, som du inte läser i andra resebloggar.

Hur skulle du välja att beskriva din blogg?

Rosita reser är mer än en blogg. Det är som ett virtuellt magasin med rese- och utflykts inspiration i vida världen och i sköna Sverige. För huvudtemat hos Rosita reser, nämligen resor med barn, har jag stor erfarenhet. Jag har tre barn, född 2003, 2004 samt 2010, och har gjort nästan 30 utlandsresor med barn.Majoriteten texter är presenterade i artikelformat med både inspiration och fakta. Webbplatsen är 10 månader ung med redan ett stort urval artiklar. Här presenteras smäktande paradisstränder på exotiska resmål till mer välbekanta Kanarieöarna, stora skandinaviska familjehotell och små gemytliga hotell på idylliska öar, storstäder, älgparken i Mo Ockelbo, Kolmården, Furuviksparken, museum och mycket mer.

Vem/vilka skriver du för? Har du någon speciell målgrupp som du tror uppskattar ditt skrivande allra mest?

Majoriteten artiklar är anpassade för rese- och utflyktssällskap med barn, kanske framför allt för familjer med yngre barn. Familjetemat fortsätter med intervjuer om svenska mammor utomlands och artiklar som tipsar att det kan vara av godo att vårda familjelivet med resor på tu man hand för mamma och pappa. Min ambition är dock att även resesällskap utan barn ska tilltalas och inspireras av artiklarna.

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

Jag vill skapa en Rosita reser-bok så full av rese- och utflyktsinspiration att du för en stund lämnar tankar på jobb, matlagning, dagis- och skolhämtningar. Det är mer rofyllt att luta sig tillbaka i soffan med en bok, än framför en internetskärm. I boken kommer att presenteras utvalda gobitar och praktiska tips. Förhoppningsvis skapar det intresse för webbplatsen som regelbundet kompletteras med nya artiklar. Jag är övertygad om att med en mer känd webbplats, kan jag ge mina läsare fler och bättre artiklar samt fler möjligheter till tävlingar.

Hur kommer du att fira vinsten?

Först och främst tillsammans med min man och mina barn. Jag önskar att jag kunde fira med alla fantastiska Rosita reser-vänner som har röstat på mig. Jag sänder dem ett stort tack från hjärtat. I helgen ska jag baka fikabröd för att bjuda de som jag har möjlighet att tacka personligen, vänner och kollegor.

Besök bloggen: http://rositareser.se/Vinnare i kategorin Bästa Thailandsblogg:
Sophie Tingström

Vad betyder det för dig att du vunnit priset som Bästa Thailandsbloggare?

Det betyder jättemycket för mig då jag har bloggat länge om Thailand, och det känns bra att äntligen få lite uppskattning för all tid och energi som man lagt på bloggandet! Sen kan titeln vara bra för framtida business inom turismen i Thailand! Så jag är jätteglad!

Hur skulle du välja att beskriva din blogg?

Thailand, Thailand och mera Thailand! :) Mycket vackra bilder från ett vackert land! Jag älskar verkligen landet och vill dela med mig av allt det vackra som jag ser och upplever här. Och jag är ju inte direkt ensam om att älska Thailand, så min blogg finns till för de som precis som jag älskar och ibland längtar till Thailand. Då kan man gå in på min blogg och drömma sig bort..

Vem/vilka skriver du för? Har du någon speciell målgrupp som du tror uppskattar ditt skrivande allra mest?

Först och främst skriver jag för familjen och vännerna där hemma; bloggandet gör att de lätt kan följa mitt liv här. Sen för alla Thailandsälskare såklart! Svårt att säga målgrupp faktiskt, det är väldigt varierande, har unga tjejer som kontaktar mig och vill veta hur man kan flytta till Thailand, barnfamiljer som vill ha tips på barnvänliga platser, äldre människor som söker mer lugn och natur, så det är lite av varje.

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

Det återstår ju att se!? ;) Men helt klart kommer det att göra att min blogg uppmärksammas mer och säkert ge mig fler besökare. Tycker att det är en jätterolig grej att få göra, en dröm!

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Jag kommer att fortsätta precis som vanligt men nu med mer energi! :)

Hur kommer du att fira vinsten? :)

Först ska jag åka och köpa en flaska Champagne; detta kräver en skål! :) Sen ikväll blir det nog fest/bbq nere på stranden med vänner som röstat och stöttat!
Vinnare i kategorin Bästa Fotoreseblogg:
Carin Olsson

Vad betyder det för dig att du vunnit priset som Bästa Fotobloggare?

Det känns verkligen jätteroligt eftersom det betyder att läsarna uppskattar det jag gör och lägger ner så otroligt mycket tid på, och det gör ju i sin tur att man har lust att jobba ännu hårdare såklart.

Hur skulle du välja att beskriva din blogg?

Jag skulle vilja beskriva den som en snabbvisit till Paris. Jag hoppas att mina läsare kan drömma sig bort en liten stund samtidigt som de kan hitta konkreta tips till stadens alla nöjen.

Vem/vilka skriver du för? Har du någon speciell målgrupp som du tror uppskattar ditt skrivande allra mest?

I början skrev jag bara för mig själv och för min familj som var så nyfikna på vad som hände här borta i Paris. Jag startade egentligen bloggen för att jag ville bli bättre på att fotografera och för att kunna dela mina bilder. När jag visste att jag skulle dela med mig av bilderna jag tog blev det plötsligt mycket roligare att ta med sig kameran överallt. Nu har jag dagligen besök från läsare runt om i hela världen vilket känns helt fantastiskt spännande!

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

Läsare har faktiskt frågat om något som detta skulle kunna hända i framtiden för bloggen så jag hoppas att det kommer att bli uppskattat av många.

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Bloggen kommer att få fortsätta följa med mig under mina äventyr här i Paris, nu skulle jag aldrig kunna sluta. Jag har lärt känna så många underbara människor genom bloggen och den gör också att jag alltid vill komma på nya idéer hela tiden och alltid bli ännu bättre på att ta bilder.

Hur kommer du att fira vinsten? :)

Jag tror minsann att jag får springa ner och köpa på mig lite fler franska bakverk! Är det något som jag tycker om, och som läsarna är väldigt medvetna om vid det här laget, så är det min kärlek till mumsiga sötsaker.
Vinnare av Juryns Specialpris:
Maria Johansson

 

Vinnare av juryns specialpris är Maria Johansson och hennes blogg fantasydining.com med motiveringen:

"I bloggen får vi uppleva Marias magiska värld, och hon presenterar resandet på ett annorlunda sätt. Hon reser till platser som för henne närmare sagornas förtrollade värld. Hon visar inte bara det fantastiska utan även det bisarra. Som läsare får man följa med till temarestauranger och temabarer runt om i världen och se resandet ur en annan vinkel. Juryn uppskattar denna unika nisch."

 

Vad betyder det för dig att du vunnit Juryns Specialpris?

Det betyder jättemycket för mig. Jag kan inte beskriva hur glad jag blev när jag fick reda på att jag vunnit.

Hur skulle du välja att beskriva din blogg?

Min blogg är en annorlunda resblogg där jag tar mina läsare med till fantastiska platser i världen. Jag skriver mycket om temarestauranger och temabarer. Allt ifrån det mest supersöta till det mest bisarra. Jag älskar sagornas förtrollade värld och försöker att besöka platser som för mig närmare den världen.

Vem/vilka skriver du för? Har du någon speciell målgrupp som du tror uppskattar ditt skrivande allra mest?

Jag tror att min blogg passar alla som gillar äventyr och god mat!

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

En utgivning av Fantasy Dining i bokform skulle göra stor skillnad. Intresset för bloggen skulle öka, och det kommer att bli en fantastisk bok som jag tror många kommer vilja köpa. Jag vet precis hur den kommer att se ut och vet att den kommer att bli jättebra och spännande. Full av magiska platser i världen.

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Mina framtidsplaner för Fantasy Dining är att den ska utvecklas och växa. Aldrig sluta att spruta ut information och inspiration. Livet är en resa. På bloggen får ni följa med på min.

Hur kommer du att fira vinsten? :-)

Idag ska vi fira vinsten med att gå ut och äta på en robotrestaurang här i Bangkok. Får be roboten komma med en flaska bubbel!!!


Header
Subject
Body
Footer