Mest inspirerande New Yorkbloggare
Vinnare - Supersavertravel Travel Blog Awards 2012


 

Vinnare i kategorin Mest inspirerande New Yorkbloggare:
Anna Ström Åhlén

Vad betyder det för dig att du vunnit priset som Mest inspirerande New Yorkbloggare?

Det betyder enormt mycket! New York är min största passion. Jag tänker på staden dagligen och längtar ständigt tillbaka. Målet är att åka dit varje år. Mellan resorna slukar jag allt som kommer i min väg: filmer, böcker och fakta. Nu får jag ännu större möjlighet att inspirera andra!

Hur skulle du välja att beskriva din blogg?

Bloggen är tänkt som en inspirationskälla för New York-älskare. Jag vill dela med mig av mina “äppelbitar” (därav bloggens namn), som tips på restauranger och saker att göra. Men framför allt vill jag ge allmän inspiration. Alla har ju inte möjlighet att åka dit, och det kan dröja mellan resorna även för oss fantaster. I min blogg ska man hitta flera sätt att stilla sitt New York-sug. Därför blandar jag också konkreta tips med film- och bokrecensioner och historiska tillbakablickar. En aktuell väderrapport finns alltid på bloggen, liksom “live webcam” och olika Youtubeklipp.

Vem/vilka skriver du för? Har du någon speciell målgrupp som du tror uppskattar ditt skrivande allra mest?

Jag skriver främst för alla vars hjärtan klappar lite extra för New York. Det är nog de som uppskattar bloggen mest. Men man behöver inte vara lika frälst som jag. Bloggen ska också inspirera läsare som ännu inte varit där. När jag tipsade en twittrare om bloggen, svarade hon med glimten i ögat: “Nu ångrar jag nästan att jag läste. Min längtan till New York blev helt outhärdlig.” Jag har lyckats om jag kan förmedla min passion för staden och “smitta” andra. Det försöker jag göra genom att skriva med inlevelse och appellera till alla sinnen. En del tror att jag bor i New York ... Det gör jag ju tyvärr inte, men målet är göra det någon gång i framtiden, åtminstone periodvis.

Vilka är dina framtidsplaner för bloggen?

Jag vill fortsätta att inspirera, genom ett blandat utbud av inlägg. Framöver planerar jag också att göra intervjuer med både New York-bor och andra New York-frälsta.

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

Förhoppningsvis gör boken att ännu fler hittar till bloggen, så den blir mer interaktiv. Kanske kan de som kommenterar dela med sig av tips, så vi kan inspirera varandra. Sociala medier handlar ju trots allt om dialog. Jag har alltid älskat att både skriva och resa. Dessutom driver jag eget företag som copywriter och kommunikatör. Genom boken och bloggen kan jag kombinera mina stora intressen. Något som bådar gott för bloggen!

Hur kommer du att fira vinsten?

Det blir förstås en bubblande skål! Men också god mat och dryck med familj och vänner. Jag vill verkligen tacka alla som har röstat, peppat och stöttat mig. De har hjälpt mig att uppfylla två av mina drömmar: att ge ut en bok och att få ännu fler möjligheter att ägna mig åt New York – staden i mitt hjärta. Kanske belönar jag också mig själv med en extra resa?


Besök gärna också våra bokningssektioner på Supersavertravel.se

Billiga flyg New York

Flygresor New York

Hotell New York

 

Bästa New Yorkbloggen- antal röster

Det slutgiltiga omröstningsresultatet har kontrollräknats i flera steg, och eventuella dubbla röster har inte räknats med.
Resultatet uppdaterat 20:00 2013-01-15

Bloggens namn
Röster i
nomineringen
Röster i
finalen
Summa
röster
Newyorkmybite.blogspot.se 1 224 225
Res.se/blogg/insideoutnyc 21 177 198
Sohohousewife.com 7 30 37
Ettannatnewyork.blogspot.com 11 13 24
Hannaappelberg.devote.se 12 8 20
Rodeo.net/niotillfem 4 7 11
Nilssoncaroline.devote.se 3 1 4
sofie snapshots 2 2 2 4
Thisisnewyork.spotlife.se 1 2 3
Mytenochhemligheten.blogspot.se 1 0 1
Header
Subject
Body
Footer