Bästa Barnresetipsen
Vinnare - Supersavertravel Travel Blog Awards 2012

 

Vinnare i kategorin Bästa Barnresetipsen:
Rosita Lincoln

Vad betyder det för dig att du vunnit priset som Bästa Barnresetipsbloggare?

Det betyder väldigt mycket. Att underhålla en kvalitativ blogg och webbplats kräver ganska mycket tid, som gör avkall på annat. Genom bloggpriset får jag förhoppningsvis en ökad spridning av mitt webbforum, vilket besparar eget arbete för att åstadkomma detta. Som yrkesverksam skribent vill jag naturligtvis att mina texter ska nå ut till så många som möjligt.

Vad är dina framtidsplaner för bloggen?

Jag önskar att Rosita reser ska vara en självklar plats för fler att besöka och återkomma till för inspiration, oavsett det är aktuellt eller inte med en resa eller utflykt. Andra framtidsplaner är fler spännande temaintervjuer, som du inte läser i andra resebloggar.

Hur skulle du välja att beskriva din blogg?

Rosita reser är mer än en blogg. Det är som ett virtuellt magasin med rese- och utflykts inspiration i vida världen och i sköna Sverige. För huvudtemat hos Rosita reser, nämligen resor med barn, har jag stor erfarenhet. Jag har tre barn, född 2003, 2004 samt 2010, och har gjort nästan 30 utlandsresor med barn.Majoriteten texter är presenterade i artikelformat med både inspiration och fakta. Webbplatsen är 10 månader ung med redan ett stort urval artiklar. Här presenteras smäktande paradisstränder på exotiska resmål till mer välbekanta Kanarieöarna, stora skandinaviska familjehotell och små gemytliga hotell på idylliska öar, storstäder, älgparken i Mo Ockelbo, Kolmården, Furuviksparken, museum och mycket mer.

Vem/vilka skriver du för? Har du någon speciell målgrupp som du tror uppskattar ditt skrivande allra mest?

Majoriteten artiklar är anpassade för rese- och utflyktssällskap med barn, kanske framför allt för familjer med yngre barn. Familjetemat fortsätter med intervjuer om svenska mammor utomlands och artiklar som tipsar att det kan vara av godo att vårda familjelivet med resor på tu man hand för mamma och pappa. Min ambition är dock att även resesällskap utan barn ska tilltalas och inspireras av artiklarna.

Vad tror du att en utgivning av din blogg i bokformat skulle kunna ge för bloggens utveckling?

Jag vill skapa en Rosita reser-bok så full av rese- och utflyktsinspiration att du för en stund lämnar tankar på jobb, matlagning, dagis- och skolhämtningar. Det är mer rofyllt att luta sig tillbaka i soffan med en bok, än framför en internetskärm. I boken kommer att presenteras utvalda gobitar och praktiska tips. Förhoppningsvis skapar det intresse för webbplatsen som regelbundet kompletteras med nya artiklar. Jag är övertygad om att med en mer känd webbplats, kan jag ge mina läsare fler och bättre artiklar samt fler möjligheter till tävlingar.

Hur kommer du att fira vinsten?

Först och främst tillsammans med min man och mina barn. Jag önskar att jag kunde fira med alla fantastiska Rosita reser-vänner som har röstat på mig. Jag sänder dem ett stort tack från hjärtat. I helgen ska jag baka fikabröd för att bjuda de som jag har möjlighet att tacka personligen, vänner och kollegor.

Besök bloggen: http://rositareser.se/

Bästa Barnresetipset - antal röster

Det slutgiltiga omröstningsresultatet har kontrollräknats i flera steg, och eventuella dubbla röster har inte räknats med.
Resultatet uppdaterat 20:00 2013-01-15

Bloggens namn
Röster i
nomineringen
Röster i
finalen
Summa
röster
Rositareser.se 49 345 394
Blogg.alltforforaldrar.se/liniz 53 245 298
Symary.com 16 70 86
Blogg.attresamedbarn.se 4 57 61
Stellabystardust.wordpress.com 13 41 54
Resamedbarn.eu/barnresor 12 13 25
Minna-sydafrika.blogspot.com 11 4 15
Yesterdayyousaidtomorrow-aniika.blogspot.se 2 6 8
Sakomdu.blogspot.se 2 1 3
Wandermom.com 3 0 3

Header
Subject
Body
Footer