Norrköping – 1800-tals metropolen som tar dig till rymden!

Den här gången går besöket till Östergötland och Norrköping! Vad kan vi göra här och vad roar sig norrköpingsborna med på sin fritid? Vi kan i alla fall konstatera att det är enkelt att ta sig till Norrköping. Med endast dryga 16 km från Stockholm kan både den som flyger eller tågar smidigt fortsätta sin resa mot Sveriges tionde största stad.

Här finns det mesta för både den som vill upptäcka och vara aktiv, likväl som latmasken hittar fina ställen att spendera sina dagar på. Vad sägs om Kolmårdens Djurpark, Rymdutställningen Space trip, finfina badställen och mängder av museum att besöka?


Fakta

Norrköping hade sin storhetstid under 1600-talet då flertalet industrier, klädfabriker och skeppsvarv grundades. Staden var då också den nästa största i Sverige, sett ur befolkningssynpunkt. Under 1800-talet var textilindustrin stor men idag är Norrköping bland annat känt för att, tillsammans med Linköping, vara Sveriges fjärde storstadsregion "East Sweden".

Folkmängd: ca 132 500 inom kommunen
Sevärdheter: Veteranspårvagnarna, Visualiseringscentret C, Norrköping stadsmuseum mm


Titanic The Exhibition

Titanic The Exhibition, världens största vandringsutställning bestående av åtta avdelningar med historier om det som hände med Titanic den 15 april 1912. En gripande resa med berättelser om hjältedåd och återberättade historier från personer ombord. Utställningen pågår mellan 31 april - 8 september och entré för en vuxen ligger på 120 kronor. Länk till utställningen.

Mat & Shopping

Inte heller den shoppinggalne blir besviken över en tur till Norrköping! Som i övriga storstäder hittar du välkända kedjor blandat med lokalt hantverk. Fyra stora gallerior; Spiralen, Linden köpcentrum, Galleria Domino och Mirum Galleria bjuder upp till shopping som kan sträcka sig från tidig morgon ända in på kvällskvisten. När fötterna börjar bli trötta finns det givetvis massor med inbjudanden matställen där du kan mätta magen medan benen får vila en stund. Om du har svårt att bestämma dig för vilken mat du vill äta kan du köpa "Smaka på Norrköping", ett presentkort där du kan välja en av 14 restauranger där du serveras en trerättersmeny med dryck. Köp presentkort "Smaka på Norrköping" här.
Spiralen
Linden Köpcentrum
Galleria Domino
Mirum Galleria

Kolmårdens djurpark

Få är det nog som missat att i alla fall höra talas om Kolmårdens Djurpark. Kolmården ligger 3 mil från Norrköping och här finns massor av aktiviteter som gör att de allra flesta gärna spenderar fler än en dag här! Aparium, Rovfåglar, Safari, Marine World med delfinshow, Tiger World och Bamses Värld är toppattraktionerna men här finns även fina lekmöjligheter och barnens lantgård samt fina matställen och åkattraktioner. Årets nyhet på Kolmården är delfinshowen "Life" som utlovar en makalös show!
Öppettider och priser till Kolmården finns på hemsidan Kolmorden.com

Norrköping och naturen

För oss som gillar att vandra och se mer erbjuder Norrköping flera olika sightseeingrundor att ta del av. Här finns allt från upplevelsestigar, slottsvisning, och naturstigar till stad i ljus-guidning och båtluffning. Vissa turer är guidade men du kan givetvis upptäcka på egen hand - hoppa på en spårvagn och kliv av där du känner för!

Spacetrip

Från och med maj i år har det nya resebolaget Spacetrip arrangerat resor till...rymden! Rymdresenären Christer Fuglesang guidar under din resa och du kan välja mellan Rymdresan 3D där vi får veta vad man gör uppe i rymden och hur det känns att vara viktlös. Eller så kan du välja "Utställningen rymdresan" och ta del av filmer och bilder och därmed ta del av hur livet kan se ut för en astronaut. Sist, men absolut inte minst, kan du välja All Inclusive och i och med detta få ta del av alla utställningen delar. Dessutom behöver du bara via upp ditt armband i restaurangen så levereras maten direkt till ditt bord där barnen dessutom serveras en riktig rymdmeny. Ett besök på Spacetrip passar perfekt om vädret skulle vara lite sämre.

Missa inte!

- Besöker du Norrköping i juli och är sportintresserad - missa för allt i världen inte UEFA Women´s Euro 2013 där bland annat England, Spanien och Frankrike kommer att spela sina matcher. Mer information samt biljettpriser hittar du HÄR.

Header
Subject
Body
Footer