Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Zurich

Se och göra i Zürich

Zurich

Kunsthaus ligger vid torget Heimplatz. Detta är Schweiz bästa konstgalleri med både en permanent utställning och flera rörliga. Här kan du se verk av Rembrandt, Matisse, Warhol, Picasso och Monet. Men här finns också den största samlingen av Munchs verk utanför Skandinavien. Inträde 10 franc, gratis på onsdagar.

Båttur. Att ta en båttur gör att du får uppleva staden på ett helt annat sätt. En av de bästa korta båtfärderna är längs med Limmat-Schiff. Du hoppar på vid Landesmuseum och turen tar ungefär en timme. Här får du en målande tur upp för Limmat, genom Zürichs stadskärna, och tillbaka igen. Tillgängligt april-oktober, pris 3.80 franc.

Grossmünster. Zürichs viktigaste och maffigaste kyrka med anor från 800-talet lämnar ingen oberörd. Byggnaden, som överlevt eldsvådor och restaurationer bjuder på en svindlande utsikt över Zürich. Gå upp för de 187 trappstegen tills du når det södra tvillingtornets topp och håll hårt i kameran. Inträde 2 franc.

Café Schober, Napfgasse 4. Gammaldags te- och konfektyrcafé med en mängd av småkakor och andra sötsaker. Prova den underbara varma chokladen som sätter alla sinnen ur balans.

Paradeplatz. Torg som andas pengar och bjuder på stadens bästa utkiksplats om du gillar att spana på folk. Ingen annanstans hittar du så många försäkringsbolag, banker och märkesbutiker på en sådan liten yta. Köp en kopp kaffe och skåda myllret av invånare.

Karta över Zurich

Header
Subject
Body
Footer