Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Zurich

Zürich guide - internationell storstadskänsla

Zurich

Schweiz största stad är så mycket mer än ett skattelättnadernas paradis. Zürich är också världens fjärde största finans- och handelscentra, det är industrikvarter och vacker medeltida stadskärna. Zürich är också en otroligt ren stad, så pass rent att schweiziska myndigheter offentliggjort att vattnet i kristallklara Zürichsjön, som är avvattnat av alpfloden Limmat, är drickbart.

Under senare hår har den lilla staden blommat och är idag en stad med internationell storstadskänsla. I stadens västra delar har det vuxit upp hippa trendiga kvarter med konst, populärkultur och ett pulserande nattliv.

Öster om Gamla stan ligger det bohemiska Niederdorf som är proppat fullt av mysiga caféer, barer och ett myllrande stadsliv. Glöm inte heller att besöka konstgalleriet Kunsthaus. Promenera till den viktiga medeltida kyrkan Grossmünster för en titt på dess tvillingtorn och den helt sanslöst vackra fasaden. Passa även på att boka bord på den enormt populära restaurangen Blinde Kuh, där du äter i nästan totalt mörker och serveras av blind personal.

Zürich har en relativt låg kriminalitet och det är säkert att gå ut på natten. Men håll koll på fickor och handväska i folksamlingar. Ha alltid med dig passet, då schweizisk polis har rätt att fråga efter dina identitetshandlingar.

Karta över Zurich

Header
Subject
Body
Footer