Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Wien

Wien guide - konst, kultur & vacker arkitektur

Wien

För dig som uppskattar vacker arkitektur i jugend och tidig modernistiskt stil har kommit till helt rätt stad. Wien är en fantastiskt vacker stad som ofta förknippas med 1800-talsromantik och finkultur; wienervalser, Strauss och Spanska ridskolan. Ridskolan finns kvar, och fortfarande hålls baler där wienervalsen spelas natten lång. Wienborna är förtjusta över detta och mycket stolta över sin stad.

En gång i tiden var Wien säte för ett imperium och detta är än idag påtagligt. Konsten i Kunsthistorisches Museum och Hofburgs och Schönbrunns palats utstrålar något av den forna makt och glans som en gång var Wien.

Ett annat arv från sekelskiftet som än idag är väldigt levande är kafékulturen. Här skrider än idag välklädda kypare mellan borden och serverar. 

I kontrast till arvet från sekelskiftet så bjuder Wien också på modern design, trendiga barer och klubbar, shopping och den senaste dansmusiken. Österrikes huvudstad har å ena sidan foten i historian och det förflutna men å andra sidan försöker staden att få fäste i sin samtid. Om du vill upptäcka båda sidor av staden väntar att hektiskt men spännande besök.

Karta över Wien

Header
Subject
Body
Footer