Snabbfakta Stockholm

Shopping i Stockholm

Stockholm

NK, Regeringsgatan 38, tel 08-762 80 00, T-bana Kungsträdgården. Här hittar du allt, allt som har ett märke på sig. Och har du kort om tid så är det utmärkt att snabbt kunna rycka åt sig både kanelbullarna, tröjan och boulekloten från en och samma urtjusiga byggnad.

Götgatan, T-bana Slussen. Götgatsbacken har blivit ett av Stockholms främsta shoppingdistrikt. Här finns ung design i form av Weekday och Brunogallerian, samt ett stort utbud av pubar.

Östermalmshallarna, T-bana Östermalm. Gammal anrik saluhall med mängder av delikatesser.

SoFo. Ironiskt kallas det ungdomliga området Söder Om Folkungagatan på Södermalm för SoFo. Här finns mängder av trevliga design-, secondhand, och musikaffärer, som till exempel Pet Sounds, Neu och Tjallamalla. Området kryllar även av kaféer och trevliga barer.

Sturegallerian, Grev Turegatan 9 A T-bana Östermalmstorg. Ännu ett ställe där affärerna ligger tätt så man får ut mesta möjliga shopping med kortast möjliga transportsträcka. Är man inte nöjd efter Sturegallerian betar man lämpligen av Nybrogatan, Biblioteksgatan eller Kungsgatan som ligger i anslutning till gallerian och all tre är mycket bra shoppinggator.

Karta över Stockholm

Header
Subject
Body
Footer