Snabbfakta Stockholm

Barer och nattklubbar i Stockholm

Stockholm

UnderBara Bar, Östgötagatan 33 (t-bana Medborgarplatsen), tel 08-669 58 55. Trevlig bar inrymd i en gammal fotostudio och tidigare biograf, i hjärtat av Södermalm. Här, bland tjocka mattor och skinnfåtöljer, infinner sig snart en mysig hemma-hos-känsla. UnderBara Bar har ofta gäst-dj:s, liveartister och klubbkvällar. Öppet till 01.00.

Metro, Götgatan 93 (t-bana Skanstull). Tunga röda gardiner, blankpolerad stålbardisk och djupa skinnsoffor. Metro är Södermalms kanske trevligaste bar, utan någon som helst antydan till snobbighet. Två barer och en restaurangdel. Bra priser på öl om du är här tidigt. Fram till 20.00 kostar en stor stark 29 kr. Öppet till 01.00 på vardagar och 02.00 på helger.

Sturecompagniet, Sturegatan 4 (t-bana Östermalmstorg), www.sturecompagniet.se. Stockholms vackraste nattklubbslokaler? Ja, troligtvis. Nattklubben är inhyst i vad som tidigare var Sturebadets hus, som ursprungligen är från 1800-talet. Sturecompagniet har varit igång i 16 år och populariteten har gått i vågor. Just nu är den på topp. Vid tolvtiden på fredag- och lördagskvällar möts man vid entrén av en kompakt vägg av ryggar, som alla vill in till partyt. Öppet till 03.00.

Café Opera, Operahuset, Karl XII:s torg (t-bana Kungsträdgården), www.cafeopera.se. Klassikern i Kungsträdgården har hängt med sedan 1980. Den vackra lokalen har funnits sedan 1895. Öppet till 03.00.

Södra Teatern, Mosebacke Torg 1-3 (t-bana Slussen), www.sodrateatern.com. Olika klubbar olika kvällar med olika former av världsmusik.

Kvarnen, Tjärhovsgatan 4, www.kvarnen.com. Berömd ölhall vid Medborgarplatsen. Öppet till 03.00.

Karta över Stockholm

Header
Subject
Body
Footer