Snabbfakta Stockholm

Stockholm guide - världens minsta storstad

Stockholm

Sveriges huvudstad ligger vackert utplacerad på öar med ständig närvaro till vattnet. Stockholm brukar kallas världens minsta storstad eller världens största småstad. Här finns allt som en storstad av klass ska ha men samtidigt är inte utbudet så stort att det blir ohanterbart. Du kan på bara några timmar gå till fots genom hela innerstaden. Shoppingen i Stockholm är förstklassig och här hittar du alla stora designers butiker.  Framåt kvällen kan du roa dig med teatrar, operor, utomhusscener, bio, musikaler eller något sportevent.

När hungern kommer smygandes finns ett stort utbud av all världens kök representerade och har du kraft kvar finns mängder av barer och nattklubbar där du kan dansa dig trött.

Som turist i Stockholm är det nästan ett måste att bege sig ut i den vackra skärgården med sina 30 000 öar. Packa en picknickkorg och res från ö till ö. På kvällen är du tillbaka med Gamla stan framför dig i solnedgång, och du har saltvindar kvar i håret.

Världen är full av underbara städer men närheten till vattnet och skärgården gör Stockholm till något väldigt speciellt.

Boka billiga flyg till Stockholm med Supersavertravel.

Karta över Stockholm

Header
Subject
Body
Footer