Snabbfakta San Francisco

Se och göra i San Francisco

San Francisco

Spårvagn till Fisherman´s Wharf, Som förstagångs besökare i staden är det ett måste att åka en av de karaktäristiska spårvagnarna. bara de stolta förarna är en upplevelse i sig själv. Passa på och ta en tur ner till Fisherman´s Warf, ett av San Franciscos mest populära turistområden. Många älskar att besöka pir 39 där de många sjölejonen ligger och gassar i solen. Eller varför inte ta färjan ut till det världsberömda fängelset Alcatraz som ligger på en ö mitt ute i bukten.

Golden Gate Bridge är en av världens mest berömda broar och är San Franciscos största sevärdhet och kännetecken. Vi har sett den vackra röda hängbron på otaliga vykort och inte minst i mängder av filmer som spelats in i staden.  Bron är som vackrast när den mjölkvita dimman rullar in över staden och spöklikt omsluter det röda stålet.

Golden Gate Park, stadens största park som är en perfekt för en picknick. Här ligger  Japanese Teagarden och flera museum på rad som är väl värda att besöka. Golden Gate Park ligger inte i närheten av den berömda bron, något som ibland kan förvirra besökare.

Twin Peaks, en fantastisk utsiktsplats över staden. Kom upp här på natten när det är mörkt för att se hur ljusen från den pulserande staden glimmar i natten.

Napa Valley, en timmes bilkörning från San Francisco ligger det berömda vindistriktet Napa Valley. Här ordnas gratis guidade turer och vinprovning. Ett måste för den vinintresserade. En del av det vin som produceras här går att köpa på systembolaget hemma i Sverige.

Alamo Square, Hayes Street, ta en promenad här och betrakta de viktorianska husen och stadens vackra skyline på samma gång. Härifrån kan du sedan promenera vidare till Haight Ashbury, ett område där hippiekulturen fortfarande håller ett hårt grepp. Här finns många spännande butiker och restauranger.

49-Mile Scenic Drive. Perfekt för dig som vill uppleva San Franciscos största sevärdheter via bil. En tydligt skyltad jättebana som tar resenären genom de mest sevärda kvarteren och utsiktspunkterna som staden har att erbjuda. Du får räkna med att denna tur tar en hel dag för du bör också ha tid att kliva ur bilen för att upptäcka lite extra. Du kan börja och sluta din åktur där du vill.  Håll utkik efter skylten 49-Mile Scenic Drive med en mås på. Du hittar den helt säkert i anslutning till de vanligaste turistattraktionerna. Tuta och kör!

Turistbyrån finns på Hallidie Plaza vid Market och Powell Street, tfn 415-391 20 00.

Karta över San Francisco

Header
Subject
Body
Footer