Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Rom

Rom guide - känn historiens vingslag

Rom

I Rom finns allt du behöver för en underbar storstadssemester. Att komma till staden är som att resa tillbaka i tiden. Här finns en härlig blandning av gammalt och nytt. Rom är fyllt till brädden av historia. Här finns Colosseum, över 400 kyrkor, påven, kardinaler och en kejserlig historia. Allt detta blandas med ett skönt vardagsliv, av vackra palats och fontäner. Av underbar mat och världsberömt vin. Av avslappnade människor och trottoarserveringar i mängder. Välkomna till Rom, den eviga staden.

I Rom vimlar det av historiska sevärdheter. Det bästa med Rom är att staden är så pass liten att du kan uppleva alla de stora sevärdheterna till fots. Men att försöka besöka alla historiska platser och byggnader kan vara nästintill omöjligt att hinna med vid ett besök. Men det finns några måsten som en förstagångs besökare i Rom bör uppleva. Hit hör  Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Vatikanstaten, Peterskyrkan och Michelangelos målningar i det Sixtinska kapellet.

Rom är inte bara historia, det är nutid också. I staden trängs de historiska kulturskatterna med moderna modehus, spännande restauranger och trendiga barer. Här finns allt man kan önska sig när det gäller shopping, uteliv och god mat. För att få ut mesta möjliga av ditt Rombesök är ett tips att göra upp en plan för vad du vill se och göra. Du kan även kasta en slant i fontänen Fontana di Trevi innan du lämnar staden. Då vet du att du kommer att återvända.

Karta över Rom

Header
Subject
Body
Footer