Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Prag

Prag – en av Europas vackraste städer

Prag

Prag ligger mitt i Europa. Staden tillsammans med resten av Tjeckien är en avspegling av Europas innersta. Ingen kan säga emot om man påstår att Prag är en av Europas absolut vackraste städer och även en av de bäst bevarade huvudstäderna. På kullarna som omsluter Moldaufloden ligger byggnader från mängder av tidsepoker tätt. Här slåss byggnadsverk i gotik, rokoko, renässans och jugend om uppmärksamheten. 

Eftersom Prag är en liten huvudstad så passar den sig alldeles utmärkt för att upptäckas till fots. Du kan promenera i stort sett överallt och inget avstånd känns för långt.  Prag är uppdelat i Gamla och nya stan. På Moldauflodens östra strand ligger Stare Mesto, Gamla stan Nove Mesto, nya stan och Zizkov. Att besöka gamla stan är som att kliva in i en saga, de karamellfärgade husfasaderna och de murriga gränderna sträcker sig mot torget Starometske namesti där det mäktiga astronomiska uret är beläget.

I Nove Mesto, nya stan, sträcker breda avenyer ut sig och  lyxiga husfasader och fina butiker visar att detta är stadens ekonomiska hjärta. Tillbaka igen vid floden Moldau möter du Prags signum, Karlsbron, här höjer sig två mörka torn högt mot himlen och känsla av tidlöshet är påtaglig.  Rakt över vattnet reser sig slottsklippan Hradcanys med ett mäktiga katedralspiror, torn och tinnar. Här ligger också Mala Strana med sina nötta gatstenar, fasader i mjuka, ljusa pasteller barockkyrkor.

Karta över Prag

Header
Subject
Body
Footer