Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Paris

Ta dig runt i Paris

Paris

Paris kollektivtrafik är benämnd Ratp. Stadens transportnät är indelat i åtta zoner och själva centrum finns i zon 1 och 2. Du kan köpa biljetter som gör det möjligt för dig att resa på buss, tunnelbana och pendeltåg. Du kan köpa ett 10-kupongshäfte – carnet – kan köpas på stationerna eller i tobaksaffärer med en grön métro-skylt. Om du ska spendera en hel vecka i Paris  tjänar du på att köpa ett Carte Orange som gäller en vecka eller en månad, ta med foto. Information om lokaltrafiken: www.ratp.info.

Taxi tar extra avgifter för fyra passagerare samt för bagage över 5 kilo. Alpha Taxis 01-458 585 85, Taxis Blues 08-91 70 10 10.

I Paris kan du smidigt hyra en cykel. Du hyr en cykel genom att dra dit kreditkort vid någon av alla cykelstationer belägna på trottoarer och torg, och sedan koppla loss en cykel. Gratis första timmen, avgift från och med timme två och dyrare timavgift ju längre du hyr.

Båt
Att ta sig runt på floden Seine är ett behagligt sätt att uppleva Paris. Flodbussar, Batobus, stannar var 15–20 minut vid bland annat Eiffeltornet, Musée d´Orsay, Louvre, Champs-Elysées. Trafik på Seine jun–sept, enkel biljett 2,50 € per stopp.
Endagarspass 10 €. För studenter 8 € och för barn 5,50 €

Vill du hellre ta dig runt i staden med bil kan du boka din hyrbil hos oss på Supersavertravel

Karta över Paris

Header
Subject
Body
Footer