Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Paris

Paris guide - staden för livsnjutaren

Paris

Paris är en stad för livsnjutare, för gourmander och romantiker. Vin och god mat på en pittoresk restaurang, en kvällspromenad hand i hand med sin älskade över någon av Seines alla broar. Kanske den äldsta av dem alla, Pont Neuf.  Till höger skådas Eiffeltornets bekanta kuliss och till vänster imponerar Notre Dames mäktiga fasad. En bit bort har du den helt unika bokaffären Shakespeare & Co som varit tillhåll för storheter som Ernest Hemingway och James Joyce. 

Paris är historia, författare, konstnärer och heta kafédiskussioner. Paris är också en fräsande och multikulturell världsmetropol med nio miljoner invånare. Framtiden finns här, liksom det förflutna. Paris lever mycket väl upp till sitt rykte som en självklar plats för kulturromantiker. Möjligheterna att gå i kända författares och konstnärers fotspår är stora. Här levde och arbetade storheter som Pablo Picasso, James Joyce och August Strindberg.

Paris är en världsstad och delar världsstäders problem. Se därför upp med ficktjuvar vid turistsevärdheter, marknader och tunnelbanan.

Flyg till Paris, staden vid broarna, en stad att bli förälskad i.

Karta över Paris

Header
Subject
Body
Footer