Snabbfakta Palma De Mallorca

Stadsdelar och områden i Palma de Mallorca

Palma De Mallorca

Gamla stan. Bakom katedralen finns ett charmigt område med små vindlande gator med renässanshus, små torg och pittoreska barockkyrkor. Detta område utgör hjärtat av det som är det gamla Palma. Gamla stan räknas oftast som området från katedralen upp till torget Placa Cort. Här är det själva atmosfären, människorna och folkmyllret du ska uppleva, även om kyrkorna Església de Santa Eulalia och Basílica de Sant Francesc är väl värda ett besök. Här finns också Palmas bästa museum, Museo de Mallorca.

Sa Llotja  ligger sydväst om Palmas centrum och ramas in av det gröna torget Placa La Feixina, motorleden Passeig Sagrera som går vid vattnet och knyts samman med centrum i allérna Pg Antoni Maura och Passeig des Born. Området Sa Llotja är Palmas mest turisttäta område. Här finns några av stadens mest designade hotell och mängder barer och restauranger i riktigt hög kvalitet. Området har fått sitt namn efter det gamla vackra börshuset från 1500-talet, som ligger på torget med samma namn.

El Puig de sant pere charmigt litet område som sträcker ut sig väster om Passeig des Born och norrut till Avinguda Jaume III. Smala gränder inneslutna av vackra husfasader i renässansstil.  Spana gärna lite extra på de detaljrika fasaderna på adressen C/Sant Feliu nr 8 och 10. Den sistnämnda visar ett monster med läskigt utstickande tunga.

Santa Catalina. Palmas eget Soho och det hetaste området i staden just nu. Lägenhetspriserna är skyhöga och designade barer och kaféer finns i nästan varje gathörn. I Santa Catalina hittar du inga sevärdheter men desto mer mallorcanskt folk- och kvällsliv. Här är än så länge mestadels Palmabor och inte lika mycket turister. Är du sugen på en kall öl eller en kopp kaffe hittar du enklast detta på den större gatan Avinguda Argentina. Är du sugen på tapas eller annat gott beger du dig till C/Fabrica, där flera av Santa Catalinas bästa restauranger finns.

Passeig Maritim är namnet på den stora motorvägen som följer havet, nedanför själva Palma. Vid vägen finns flera av Palmas nattklubbar, mängder av restauranger, stora hotell, lyxbåtar och det glittrande havet.

Portitxol. Om du går västerut nedanför katedralen så att hamna vid ett av Palmas senaste hot-spots. Hamnen Portitxol. Tidigare var hamnen ett fiskeläge, men har på senare
tid förvandlats  till ett hippt kafé-, bar- och restaurangområde. Den gamla fiskarkänslan finns ändå till stor del kvar och gör att området blir unikt och inte bara modernt och trendigt. Portitxol är väl värt ett besök, gärna för en skaldjursmiddag eller en kväll med tapas och vin.

Karta över Palma De Mallorca

Header
Subject
Body
Footer