Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Palma De Mallorca

Palma de Mallorca – den spanska semesterpärlan i Medelhavet

Palma De Mallorca

Den typiska lilla spanska staden Palma de Mallorca på den populära semesterön Mallorca kallas allt som oftast bara för Palma. Här bor bara ca 360 000 invånare men ändå bjuder staden på ett lika gott utbud av nöje och underhållning som vilken storstad som helst. Här finns bra shopping, mängder av trendiga barer, kaféer, restauranger och nattklubbar där du kan dansa tills solen går upp nästa morgon. Här finns också ett pulserande folkliv, färgrika alléer och den storslagna katedralen Catedral de Palma. Med allt detta så visar Palma att det verkligen är en huvudstad att räkna med. På senare år har även mängder av snygga barer och designhotell uppkommit i staden och hjälpt stadens trendighetsfaktor att skjuta i höjden. Palma brukar ofta kallas för ett Barcelona i miniformat. Detta är en stad att trivas i, oavsett årstid. 

I det centrala Palma finns det mesta att tillgå som staden har att erbjuda sina besökare. Här finns de mest intressanta sevärdheterna, museerna, den bästa shoppingen och de roligaste barerna. Passeig des Borns heter ett av Palmas många riktmärken. Det är en lång grönskande allé och här börjar stadens labyrintiska gågator. Det är även här som turistbyrån ligger. I ena änden av allén ligger torget Placa Rei Joan Carlos I och i andra änden tar du sikte på havet,  kungapalatset och katedralen. Om du promenerar förbi kungapalatset kommer du så småningom fram till torget Placa Cort där  stadshuset från 1600-talet ligger.

Palmas centrum upplever du bäst till fots med täta pauser på någon trevlig uteservering eller kafé där du kan njuta av något gott att dricka och spana på människor.

Karta över Palma De Mallorca

Header
Subject
Body
Footer