Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Nice

Shopping i Nice

Nice

De flesta affärer har öppet måndagar – lördagar 10.00–19.00. Vissa slår igen ett par timmar för lunch. I Gamla stan är det vanligt att butikerna är stängda både på söndagar och måndagar.

Avenue jean médecin Den stora affärsgatan med shoppingcenter, varuhus och massor av mindre butiker. Utbudet är enormt.

Avenue de suède, Rue paradis och Avenue de verdun De tre gatorna bildar en triangel med exklusiva märkesbutiker som Louis Vuitton, Chanel, Hermès, Cartier, Armani, Kenzo och Max Mara.  På de närliggande gågatorna finns gott om småbutiker där det finns betydligt billigare shopping.

Eurodif Frankrikes motsvarighet till H&M.  Låga priser, brett utbud för hela familjen, hyfsad kvalitet och ganska trendigt. Eurodif har närmare 100 butiker över hela Frankrike

Vieux nice I Gamla stan finns den roligaste och mest unika shoppingen i stan. Delikatessaffärer, udda boutiquer, souvenir- och second hand-butiker.

Galeries Lafayette Det anrika Parisvaruhusets största filial utanför huvudstaden. På fem
våningsplan säljs högkvalitativa kläder, accessoarer, skönhetsartiklar, hushållsvaror, mat, vin och mycket annat. 6 Avenue Jean Médecin, www.galerieslafayette.com.

Nice etoile Gigantiskt shoppingcenter som är  centralt beläget. Modernt och smakfullt i fyra våningsplan med drygt 80 butiker, exklusiva och enkla, som saluför det mesta från
cd-skivor och böcker till kläder och möbler. 30 Avenue Jean Médecin.

Cap 3000 Ett ännu större shoppingcenter än Nice etoile. Det största längst Franska Rivieran, med långa labyrinter av välskötta butiker, inte minst sko- och klädaffärer. Cap 3000 ligger utanför Nice, i närheten av flygplatsen. För att ta dig till shoppingcentret så kan du åka buss med Bussbolaget Rapides Côte d’Azur:s linje 200 mellan Nice och Cannes (utgår från bussterminalen, gare routière, vid Promenade du Paillon) stannar vid affärscentret.

Cours Saleya, en underbar blomstermarknad som finns mellan tisdag-söndag. Prova på glaserad eller kanderad frukt som är en lokal specialitet. På måndagar är det loppmarknad.

Moustache Butik med cityvänligt herrmode. De har även en avdelning för damer. Bra priser. 17 Avenue Jean Médecin.

Cave de la Buffa, 49 rue de la Buffa. Stadens bästa vinprovningen i en traditionell vinkällare.

Colle sur Loup, för den som är intresserad av att handla antikt, en gata full av antikaffärer.

Karta över Nice

Header
Subject
Body
Footer