Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Nice

Se och göra i Nice

Nice

Turistbyrån ligger vid tågstationen på ave Thiers, tel 04-93 87 07 07, www.nicetourisme.biz

Cours saleya Detta färgsprakande marknadstorg i Gamla Stan, kantat av barer och restauranger, är med rätta en av de stora turistattraktionerna i Nice. Dagtid lockar blomstermarknaden, kvällstid det myllrande folklivet.

Strandpromenaden promenade des anglais Längs det vackra, livliga promenadstråket
rör sig en ständig ström av joggare, cyklister, föräldrar med barnvagnar, tågluffare, stressade weekendturister, pensionärer, förälskade par och givetvis, uppklädda, världsvana damer och herrar. Om du vill betrakta allt som pågår kan detta göras med fördel från någon av de blå stolarna som finns utplacerade lite varstans längs strandpromenaden.

Cathédrale orthodoxe russe saint Nicolas Den största ryska religiösa byggnaden utanför själva Ryssland, invigdes 1912. Med sina imponerande kupoler utgör den ett exotiskt inslag i stadsbilden. Kyrkan är vackert utsmyckad med sniderier, fresker och ikoner. Vid besök i kyrkan krävs vårdad klädsel, inga shorts eller ärmlösa tröjor.

Palais lascaris I hjärtat av Gamla stan ligger detta lilla 1600-talspalats som fungerade som privatbostad för förmögna familjer fram till franska revolutionen. I bottenvåningen finns ett väl bevarat apotek från 1738. En mäktig marmortrappa leder upp till andra våningen med eleganta möbler och konstverk.

Musée Matisse, 164 av des Arènes de Cimiez, www.musee-matisse-nice.org. Henri Matisse hade en passion för Nice och många av hans verk finns på museet.

Parc Floral Phoenix, växthuset i parken sägs vara Europas största med 1 500 plantor i sju olika klimat.

Kustvägen från Cap Martin till Monte Carlo, vacker vandring längs kusten som tar tre timmar.

Karta över Nice

Header
Subject
Body
Footer