Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Nice

Nice guide - 300 dagar sol vid Änglarnas bukt

Nice

Rivierans huvudstad heter Nice. Detta är Frankrikes femte största stad och här finns fler gallerier, hotell och museer än någon annanstans i Frankrike utanför huvudstaden Paris. Nice är en vacker och generös stad som är ung i själen och fortfarande kan konsten att trollbinda de som gör ett besök. Här lockar ett intensivt nöjesliv, rik kultur, utsökt matlagningskonst, skönt klimat och en alldeles speciell atmosfär som man gärna upplever om och om igen. Flyg till Nice där du kan bada mitt i centrum, vandra i Gamla stans vindlande gränder, spana in lyxjakterna i hamnen och besöka färgsprakande marknader.

Här rullar Medelhavets vågor in längs stranden vid den vackra och mytomspunna strandpromenaden Promenade des Anglais. Här kan du långsamt promenera och se solen sänka sig över Änglarnas bukt. Nice har över 300 solskensdagar årligen, vilket gör det till ett perfekt semesterparadis, året om. Här smakar maten av olivolja och färska citroner, vinet är svalkande och du kan koppla av i grönskande parker eller ta en paus vid ett av alla kaféer. Känn dofter och vibrationer från restauranger och barer. Kvällen är ung och natten lång.

I Nice är man mycket noga med att bevara sitt historiska arv. Gamla byggnader hålls efter, och de ockrafärgade väggarna tvättas ständigt rena och konserveras. Här lyckas man förena skönhet från en svunnen tid med en blommande turistindustri.

Staden är också känd för att vara värd för ett antal stora internationella evenemang inom kultur och sport. För den som söker franska Rivierans förfinade utbud i samband med storstadspuls och hav är Nice tveklöst det bästa alternativet för din semester. Nice och andra delar av Franska Rivieran är en plats där mycket förmögna människor gillar att semestra, ett faktum som gör att även ficktjuvar kan lockas hit, så håll uppsikt över din väska.

Karta över Nice

Header
Subject
Body
Footer