Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta New York

Ta dig runt i New York

New York

Du upplever mest av New York genom att promenera och upptäcka alla unika stadsdelar, men ibland behöver du ta dig längre sträckor och då är tunnelbanan det snabbaste sättet att ta sig runt. New York har en av världens största – och billigaste tunnelbanor. Dessutom är det väldigt rent och säkert. En enkel resa kostar ca 2 dollar men ska du stanna i staden ett tag kan det vara bra att köpa ett dags eller veckokort. Köp veckokort eller tiogångerskort i någon av tunnelbanenedgångarna. Finns antingen hos spärrvakterna eller i automaterna som tar sedlar eller kontokort.

Klicka här för att se karta över New Yorks tunnelbanesystem>>

Bussnätet är väl utbyggt och taxibilar finns i överflöd, men tar lite mer tid, särskilt i rusningstid. Vad är mer typiskt för New York än en gul taxibil? Taxi är billigt och det går snabbt för det mesta om det inte är rusningstrafik.

Att hyra bil att ta sig fram med kan kännas skrämmande men är inte så svårt som det verkar. Det kräver bara lite extra av din uppmärksamhet men ger en möjlighet att komma till svårnådda stadsdelar och ger en snabb överblick över staden.

Karta över New York

Header
Subject
Body
Footer