Snabbfakta Munchen

Se och göra i München

Munchen

Bayerische Staatoper, Max Joseph Platz 2, www.bayerische.staatsoper.de. Bayerische Staatoper nases vara ett av världens främsta operahus. Fokus ligger på tyska och centraleuropeiska kompositörer.

Marienplatz. Hjärtat av den gamla staden. Beskåda klockspelet i nya rådhuset, Stefanskyrkan och gamla rådhuset.

Englisher Garten. Engelska parken är Münchens främsta rekreationsområde. Detta är  en av Europas största stadsparker, här umgås öldrickare, surfare och allt där emellan.

Schwabing. Ett av Münchens härligaste områden. Bohemiska kvarter som blivit tillhåll för yuppies. Vackra jugendhus och mängder av barer och kaféer.

Olympiapark byggdes för sommar OS 1972. Det 290 meter höga Olympiatornet är det mest iögonfallande landmärket. Åk upp i tornet och njut av utsikten.

Alte Pinakothek, Neue Pinakothek, Pinakothek Moderne. Sida vid sida ligger tre av världens bästa konstmuseum. Här finns något för alla smaker så välj det museum som passar dig bäst. Alte fokuserar på de gamla europeiska mästarna, Rembrandt, Rubens med flera, Neue på 1800-talet och det tidiga 1900-talet och Moderne på samtida, modern konst.

Karta över Munchen

Header
Subject
Body
Footer