Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Munchen

München guide - Oktoberfest och bayersk öl

Munchen

Tysklands tredje största stad är kanske mest känd för sin Oktoberfest, världens största ölfestival som hålls varje år på hösten. Hit kommer människor från hela världen för att njuta av gott öl och festa under några intensiva dagar. München är Bayerns huvudort och är beläget i Sydtyskland. Närheten till alperna gör att det är enkelt att göra en avstickare härifrån för att njuta av alpernas underbara natur, vandra eller åka skidor.

München är en blomstrande och rik stad då den är säte för några av den tyska industrins nyckelspelare. Detta avspeglas i staden som känns otroligt välordnad, ren och prydlig till skillnad från landets huvudstad Berlin. I München huserar bland annat elektronikjätten Siemens och biltillverkaren BMW.

München är en stad som sjuder av liv.  Här finns ett hett nöjes- och kulturliv och det finns fler ölhallar och biergartens än du kan räkna till. I München finns även några av Tysklands främsta konstmuseum, som de tre Pinakoteken och Haus der Kunst. Här är också passionen till fotbollen stark då invånarna älskar sitt lag Bayern München.

Känner du för att koppla av en stund och få lite lugn och ro så finns här en av Europas största stadsparker, Engelska parken, i nära anslutning till staden.

Karta över Munchen

Header
Subject
Body
Footer