Snabbfakta Miami

Miami guide - glitter, glamour och långa stränder

Miami

Runt hela Miami ligger ett täcke av glitter och glamour, om drömmen om palmer, hav och pengar. Detta är ena delen av det som är Miami. Den andra är att staden är en multikulturell smältdegel med starka influenser från Karibien, Kuba, Haiti och Jamaica. I Floridas hjärta ligger denna spännande, färgstarka stad. Likt ett rutnät följer Miami havet och storslagna Miami Beach.

Redan på 50-talet köpte filmstjärnor och modeikoner sommarhus i Miami och
När kultserien Miami Vice kom på 1980-talet så hamnade staden på världskartan för gott. Det som lockade redan på 50-talet lockar fortfarande turister idag, oavsett om du är rik eller fattig: det grön-blåa havet, partylivet, de vajande palmerna i den ljumma vinden och lång härlig sandstrand som har plats för det mesta.

Den nedre delen av Miami Beach kallas för South Beach och är också den mest populära. Här finns den bästa shoppingen, de hetaste nattklubbarna och de bästa restaurangerna. South Beach är också ett av världens bästa ställen för att beskåda art deco-arkitektur från 30-talet. I art deco distriktet finns hundratals byggnader som tillsammans skapar en mycket speciell atmosfär. De flesta byggnader är hotell. 

Karta över Miami

Header
Subject
Body
Footer