Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Madrid

Se och göra i Madrid

Madrid

Museo del Prado, Paseo del Prado, http://museoprado.mcu.es. Museo del Prado är ett av världens främsta museer och har den största spanska konstsamlingen, med tavlor av bland annat Goya, Greco och Velázquez. Museet ligger nära Thyssen-Bornemisza. Öppet tis-sön 9-20.

Centro de Arte Reina Sofía, Calle Santa Isabel 52, www.museoreinasofia.es. Även den här en världskänd konstsamling med bland annat en av Picassos mest kända tavlor; skildringen av de tyska bombningarna av staden Guernica. Även tavlor av Dalí, Miró och Gonzalés hänger här. Öppet mån-lör 10-21, sön 10-14.30. Det är gratis lördag eftermiddag och söndagar.

Museet Thyssen Bornemisza, Paseo del Prado 8, www.museothyssen.org. Konst från 1300-talet och framåt, med bland annat verk av Goya, van Gogh och Picasso, från början en privat samling, där av museets namn. Öppet tis-sön 10-19.

Plaza Mayor. Ett stort rektangulärt torg omgivet av vackra fasader med målningar, ornament och sluttande tak. Torget har en historisk betydelse för Madrid. En stor del av Madrids offentliga liv, som avrättningar, tjurfäktningar och parader, utspelades här.

Parque del Retiro. Vacker park där grönska och gammal arkitektur är fint komponerad. Här finns också en konstgjord sjö där du kan ta en tur med roddbåt eller kom en helg och se gatuartisterna uppträda.

Palacio Real, Calle de Bailén, www.patrimonionacional.es. Utsmyckningar, marmor, guld och sammet; inga kungliga attribut saknas.Ett palats som byggdes för att överträffa alla andra palats i Europa. Palalacio Real har cirka 3 000 rum och 50 av dessa är öppna för turister.

Stor turistinformation, Oficina de turismo, på Plaza Mayor 3, Los Austrias, Metro Sol, tel 91-588 16 36.

Karta över Madrid

Header
Subject
Body
Footer