Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Madrid

Barer och nattklubbar i Madrid

Madrid

För madridborna är barerna viktiga för det sociala livet. Här har sedan långt tillbaka i tiden författare, oppositionella, och journalister träffats för att diskutera allt mellan himmel och jord. I dag är utelivet i Madrid mer levande än någonsin. Vill du ha det tätt mellan barerna kan du besöka kvarteren runt torget Santa Ana. Här festar både turister och lokala madridbor.

Gula Gula, Gran Vía 1, www.gulagula.net. Sjungande serveringspersonal minimala lädershorts eller som dragqueens. Maten är okej, men hit går du för stämning och bar.

Bar Cock, Calle Reina 16, Metro Gran Via. Cover på den engelska pubstilen, här i form av röd plysch, träpaneler och skinnfåtöljer. Succén är given och på helgerna brukar det vara fullt.

Palacio de Gaviria. Calle Arenal 9, Metro Opera eller Sol, www.palaciogaviria.com. Techno och house i en omgivning av grekiska gudar, takmålningar och pelare. I veckorna är musiken mindre elektronisk och du kan höra både salsa och marengo.

Las Carboneras, Plaza del Conde de Miranda 1, Los Austrias. Engagerat flamencoställe med duktiga dansare och hög stämning på kvällarna. Du kan stanna till och bara ta en drink vid baren, men äter du middag slipper du inträdesavgiften på 20 euro.

Casa Patas, Calle Cañizares 10, Lavapiés,  www.casapatas.com. Flamencoshower flera gånger i veckan. Känd för att en rad duktiga dansare och sångare väljer att uppträda just här. Dessutom en välförsedd tapasbar.

Chocolatería de San Ginés, Pasadizo de San Ginés 11, vid Plaza Mayor. Efter en lång natt i Madrid kan man göra som madridborna, inta en frukost på bar i form av churros y choloate, en kopp varm choklad och friterade bröd.

Karta över Madrid

Header
Subject
Body
Footer