Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Madrid

Madrid guide - varma dagar och sena nätter

Madrid

Spaniens huvudstad Madrid är en levnadsglad stad full av passion och värme. Att spanjorerna har sena vanor är välkänt men i Madrid är nattsuddandet extra utbrett. Här sker det sociala livet till mesta dels utomhus på barer och kaféer och under en kväll på stan brukar det bli många stopp på olika barer och med allt fler deltagare i gänget. Någon gång runt morgontimmarna avslutas festandet, gärna med en gemensam frukost.

Madrid är staden som har något för alla. För den konstintresserade finns Centro de arte Reina Sofía eller möjligheten att strosa runt bland Pradomuseets världsberömda konstsamlingar. För matälskaren finns det underbara spanska köket att upptäcka med sin  saffransdoftande paella, kyld sangria eller  klassiska tapas. För den dansintresserade finns flamencouppvisningar och för den som är tokig i att shoppa finns ett enormt utbud av väskor och skor, något som är Spaniens signum i shoppingvärlden. Väljer du att promenera på Calle Preciados så har du hamnat på Madrids mesta shoppinggata. För dig som vill vara ifred en stund finns möjligheten att hyra en liten roddbåt och ge dig ut i den konstgjorda sjön i Parque del Retiros.

Vid en rundvandring i staden är en naturlig utgångspunkt är Puerta del Sol som är en metrostation, ett torg och en vägkorsning i ett. I närheten ligger det medeltida torgen Santa Ana och Plaza Mayor och slottet Palacio Real. Åt andra hållet finns Paseo del Prado.

Madrid har en del problem med fickstölder. Se speciellt upp för ficktjuvar på marknaden El Rastro, vid stora turistattraktioner, i metron och i parkerna.

Karta över Madrid

Header
Subject
Body
Footer