Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Los Angeles

Se och Göra i Los Angeles

Los Angeles

Beverly Hills. Los Angeles kanske mest kända område som du bara måste besöka. Hyr en bil och kör upp till Beverly Hills, väl här kan du i lugn och ro promenera runt. Husen i detta område är väl värda att beskådas. Arkitekturen är i vissa fall av mästerlig klass och det är här alla kändisar bor. Är du sugen på att spana efter kändisar så finns längs Sunset Boulevard kartor som talar om vem som bor var.

Rodeo Drive, Beverly Hills. Detta är en av världens mest berömda shoppinggator. Här handlar de som har väldigt gott om pengar. Butiker med namnen Gucci, Prada och Christian Dior ligger på rad och längs hela gatan står limousinerna parkerade på rad. Det var här Julia Roberts shoppade i Pretty Woman. Även om du inte har råd att handla något här så är det väl värt att promenera längst gatan bara för att spana på folk.

Manns Chinese Theatre och Walk of Fame. I trottoaren på delar av Hollywood Boulevard ligger mer än 2 000 marmorstjärnor. Stjärnorna är försedda med namn på kända personer inom nöjesbranschen. Alldeles intill Walk of Fame ligger Manns Chinese Theatre där superkändisar, framför biografens ingång, också gjort hand- eller fotavtryck och skrivit in sina autografer i cementen.

Venice och Santa Monica. När du är i Los Angeles måste du besöka stranden och havet. Vandra längs den mycket rena, välskötta stranden och se solnedgången. Det är romantiskt, svalt och en skön atmosfär. Efter solnedgången är det dags för middag på en av Santa Monicas mycket bra restauranger.

EL Pueblo. Los Angeles äldsta stadsdel som grundades 1781. En liten by mitt i storstaden och ett stadshistoriskt monument. Gå längs Olvera Street, ät churros, en spansk-mexikansk variant av en donut, och du får en smak av det mångkulturella Los Angeles.

Turistinformation, Janes House Square, 6541 Hollywood Blvd, Hollywood, tel 213-689 88 22, eller 239 S Beverly Dr, Beverly Hills.

Karta över Los Angeles

Header
Subject
Body
Footer