Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta London

Shopping i London

London

Många kommer till London för att shoppa men att shoppa i staden är inte billigt. Pundet är idag något svagare än det var för några år sedan men staden är i allmänhet mycket dyr. Däremot finns allt du kan önska dig här, när som helst. Affärerna i centrum har ofta kvällsöppet en dag i veckan.

Sloane street och old & new bond street På jakt efter mode? Då gäller Sloane Street och Old & New Bond Street.

Covent garden och knightsbridge är ställena för dig som är intresserad av designermode.

Neal Street i Covent garden är mer känd som sko-gatan. Är skor din passion är det hit du ska bege dig.

Oxford Street Londons mest berömda shoppinggata med varuhus och namnkunniga butiker.

Top Shop/Top Man, Oxford Street 214 och 400 (på Selfridges). Britternas svar på H&M: bra kläder, ganska rimliga priser.

Zara, Regent Street 118. Utbudet hos spanska Zara är lite mer spännande och av lite bättre kvalitet än hos Top Shop.

Mango, Neal Street 8-12. Den spanska klädjätten Zaras lillasyster.

Primark, Oxford Street 499-517,  www.primark.co.uk. Här är det mycket billigt. Kom gärna tidigt, innan alla kläder ligger huller om buller och köerna till provhytterna blivit långa. Chans till fina fynd, men kvaliteten är ibland lika låg som priset.

Varuhus

Londons varuhus håller hög kvalitet. Här finns lyx shopping med exklusiva varor och överdådigt utbud.

Harrods Prestigefullt och välkänt. Här finns allt. Omsätter mer än 15 miljoner kronor per dag. www.harrods.com. Tunnelbana Knightsbridge. Öppet mån–lör 10.00–20.00, söndag 11.30–18.00.

Selfridges  är en labyrint av märkesvaror och här finns något för alla åldrar, allt från barn till tonåringar och vuxna. Dyrt och exklusivt. 400 Oxford Street www.selfridges.com. Tunnelbana Bond Street eller Marble Arch.

Zavvi, 14-16 Oxford Street, t-bana Tottenham Court Road, www.zavvi.co.uk. Flera Zavvi-butiker (före detta Virgin Megastore) finns i London men detta är den första och största. Här finns musik i massor, men även ett stort utbud av videor, böcker och dataspel. Flera våningar och gott om utrymme att röra sig på gör det till en fröjd att handla här.

Foyles, 113-119 Charing Cross Road, t-bana Tottenham Court Road, På Foyles kan bokmalen vandra i timmar och rota i bokhyllorna. Det här är bokhandlarnas bokhandel, med ett utbud som är lika talrikt som välsorterat. Stort med flera våningar och rum.

Hackett, 137-138 Sloane Street, t-bana Sloane Square www.hackett.com. En kedja med flera butiker. Ett bra exempel på det klassiska brittiska modet för män: diskret, stilfullt och gentlemannamässigt. Har kläder för bröllopet, affärsresan och polomatchen.

Marknader

Portobello road  En av världens mest berömda marknader med kläder, grönsaker, konst och antikviteter. En spännande marknad men här finns även gott om ficktjuvar så håll hårt i plånboken. www.portobelloroad.co.uk. Antikmarknad lör 04.00–16.00.

Petticoat lane Billiga kläder från hela världen. Middlesex och Wentworth Streets. Tunnelbana Liverpool Street, Aldgate och Aldgate East. Öppet mån–fre 10.00–14.30, sön 09.00–14.00.

Camden market är Londons största marknad. 35-årig institution med färgstarkt krimskrams och mode för de flesta subkulturer. Camden High Street och Chalk Farm Road, Tunnelbana Camden Town eller Chalk Farm. Öppet alla dagar cirka 09.30–18.00. Flest stånd öppna på helgen

Karta över London

Header
Subject
Body
Footer