Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Lissabon

Reseguide Lissabon - den vackra staden på sju kullar

Lissabon

Vid norra sidan av viken Mar del Palha, där floden Tejo har sitt utlopp i atlanten ligger Lissabon vackert beläget på sju kullar. Lissabons äldsta stadsdel är Alfama med vindlande labyrintiska gator nedanför borgen Castelo de São Jorge. Baixa, som ligger väster om Alfama, är en stadsdel med helt annan karaktär, här är gatorna extremt rätlinjiga. Här ligger det stora torget och trafikknutpunkten Rosso, varifrån paradgatan, Avenida da Liberdade utgår.

Det trevligaste och mest originella sättet att ta sig runt i centrala Lissabon är med hjälp av spårvagnar och hissar eller bergbanor på grund av det kuperade området.

Det sköna klimatet uppmuntrar till ett lågt tempo och långa besök på kaféernas uteserveringar. Där kan du i lugn och ro studera folkvimlet över ett glas galao (kaffe med het mjölk).

Lissabon är en av Europas billigaste storstäder att äta ute i och även om staden inte är ett gastronomiskt paradis i stil med Paris så finns här många bra restauranger. Flest matställen finns i kvarteren kring Avenida da Liberdade. Men den som söker mer gemyt bör i stället botanisera bland restaurangerna i Baixa, Barrio Alto eller Alfama. Specialiteterna är fisk och skaldjur.

Lissabon har låg brottslighet men var försiktig på bussar, tåg och turistattraktioner där du bör hålla extra koll på dina värdesaker och väskor.

Karta över Lissabon

Header
Subject
Body
Footer