Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Köpenhamn

Restauranger i Köpenhamn

Köpenhamn

Matlagningskonsten i Köpenhamn spretar åt alla håll. Här pendlar det mellan högt och lågt, fett och smalt, dyrt och billigt. Den klassiska ostmackan med saltgurka och majonnäs kommer du att stöta på, liksom  smörrebrød och rödpölse. Falafel är den bästa nattmaten efter en helkväll på stan och det danska ölet flödar friskt.

I Köpenhamn finns också mängder av lyxiga restauranger i högsta kvalitet. Här finns mängder av restauranger med influenser från både det franska och italienska köket. Hela sex av Köpenhamns restauranger har minst en stjärna i Michelinguiden.


Café Sorgenfri, Brolæggerstræde 8. Murrigt, mysigt och så danskt det kan bli. Detta är en av Köpenhamns äldsta restauranger. Prisläge: Mellan.

Noma, Strandgade 93, www.noma.dk . Prisbelönt restaurang i gammalt lagerhus vid vattnet i Christianshavn. Crossover med betoning på udda nordiska råvaror, till exempel myskoxe. En upplevelse! Prisläge: Dyrt.

Kobenhavner Caféen, Badstuestræde 10. Dansk mat och uppsluppen stämning. Snapsen serveras i helflaskor på bordet. Här är det inte ovanligt att någon sätter sig vid pianot och sjunger danska schlagers. Prisläge: Mellan.

Spiseloppen, Bådmandsstræde 43, I utkanten av Christiania, www.spiseloppen.dk. Stor matsal med trägolv och stora bord med en mycket personlig service. Prisläge: Mellan.

Nörrebro Bryghus, Ryesgade 3, www.noerrebrobryghus.dk. Mat i mix från bland annat Italien, Frankrike och Danmark. Inkvarterat i gammal fabrikslokal som numera är bryggeri och restaurang. Restaurangen serverar lunch, brunch och middag. Prisläge: Mellan.

Sticks´n´Sushi, Istedgade 62, www.sushi.dk. Kedja med kvalitets-sushi som finns på ett antal ställen i stan. En av Vesterbros populäraste restauranger. Du kan inte boka bord.

Karta över Köpenhamn

Header
Subject
Body
Footer