Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Köpenhamn

Reseguide Köpenhamn - nordens modernaste metropol

Köpenhamn

En gång i tiden var Köpenhamn mest en sömnig medelstor stad. Idag är staden vida känd för sin design, arkitektur, nöjesliv och shopping i världsklass. En modern metropol långt uppe i norden. Det nya Köpenhamn hittar du främst i stadsdelarna Christianshavn, Vesterbro och Nörrebro men det gamla, typiska danska finns förståss också kvar.

Ingen stad är så starkt förknippad med öl som Köpenhamn. I krogvimlet bland båtar och färgglada husfasader i Nyhavn trängs ölsugna människor som under sommaren samsas om utrymmet på uteserveringarna. Extra gott är det att njuta av en öl från någon av alla de danska bryggerierna strax utanför stan. Vid ett besök i staden måste du också smaka på de klassiska danska delikatesserna smörrebrød eller rödpölse. Men Köpenhamn är inte bara öl och korv, här finns också en fantastisk arkitektur som du gärna upplever till fots, långsamt strosande genom staden. Köpenhamnsborna har Kungarna Christian IV och Fredrik V att tacka för flera av stadens vackra slott, parker, fasader och boulevarder.

Mitt i den myllrande staden ligger Tivoli, nöjesparken som är lika uppskattad av danskarna själva som av turisterna. I närheten av Tivoli ligger huvudbangården som för de flesta turister är huvudentrén till Köpenhamn.

Karta över Köpenhamn

Header
Subject
Body
Footer