Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Istanbul

Ta dig runt i Istanbul

Istanbul

Akbil ger 20 procents rabatt på Istanbuls kollektivtrafik. Du får en liten silvrig pollett som är fäst i en plastremsa. Polletten laddas för ett visst antal resor och gäller på all kollektivtrafik så som båt, buss, tunnelbana och spårvagn. Det smidiga är att flera personer kan dela på en och samma akbil. Tryck då bara dosan två gånger mot
Biljettspärren istället för en.

Buss
Busslinjer går huller om buller över hela storstadsområdet och även längs Bosporen och till Svartahavskusten. Destination och nummer står både på bussar och hållplatser. De viktigaste stationerna för lokalbussar hittar du några hundra meter väster om Eminönu (längs Gyllene Hornet), vid Taksimtorget och i anslutning till båtarna vid Besiktas,
Üsküdar och Kadiköy. Ska du åka med en buss från bussbolaget IETT:s  måste du köpa biljett i förväg. Dessa kostar ca fyra kronor och säljs i bolagets vita kiosker eller i tidningskiosker. På bussar som tillhör Özel Halk Otobusu köper du biljett ombord.

Tunnelbana
Istanbuls har nyligen fått en ny tunnelbana som håller på att ta form. Det finns två linjer, den ena går från flygplatsen till Aksaray via busstationen Esenler. Den andra linjen går från Taksimtorget norrut mot Levent. Den ålderdomliga Tünel från 1875 finns kvar och med denna kan du ta dig upp för backen från Karaköy till Istiklal.

För att se karta över Istanbuls tunnelbanesystem, Klicka här >>

Båt
Det bästa och mest bekväma sättet att ta sig fram i Istanbul är med båtarna. Från Eminönu, mitt i stan på den europeiska sidan, går båtar längs Gyllene Hornet och Bosporen och till Kadiköy på den asiatiska sidan.

Karta över Istanbul

Header
Subject
Body
Footer