Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Helsingfors

Restauranger i Helsingfors

Helsingfors

Hesburger, en finsk hamburgerkedja som finns på flera platser i Helsingfors. Ät en fläskfiléburgare med grovt bröd, eller köp en fräsch sallad. Prisläge: Billigt.

Zetor, Mannerheimintie 3-5. Detta är så nära det finska köket du kan komma. Här serveras finsk mat, finsk musik och hårdrock i en miljö av rutiga dukar, mjölkspannar och traktorer. Maten som serveras är finsk sisu-mat, det vill säga mat för kraftkarlar och kvinnor som kör traktor och mjölkar kor. Eller för turister som är trötta på svindyra restauranger och vill uppleva något äkta finskt. Köttbullarna rekomenderas! På kvällen är det rockklubb här. Prisläge: Mellan.

Memphis, Yliopistonkatu 8. Menyn är inspirerad av olika matkulturer, framför allt det karibiska köket – gillar du inte kokos så får du gå någon annanstans. Restaurangkedja med tre restauranger i Helsingfors. Prisläge: Mellan.

Babushka Ira & St Petersburg Bar, Uudenmaankatu 28. Romantisk och intim rysk restaurang. Gå inte därifrån utan att ha ätit blinier, plättar med kaviar och lök. Prisläge: Dyrt.

Savoy, Eteläesplanadi 14. Lyxrestaurang designad av Alvar Aalto. Sitter man vid fönstrena har man en utsökt utsikt över Esplanadparken medan man avnjuter sin hjortfilé.  Prisläge: Dyrt.

Karta över Helsingfors

Header
Subject
Body
Footer