Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Helsingfors

Helsingfors guide - en modern kulturstad

Helsingfors

Helsingfors, en stad inspirerad både av Ryssland, Sverige och kontinenten. Staden är liten men både exotisk och slående vacker.

En gång i tiden var Helsingfors en fattig stad men detta ändrades i och med att staden fick hålla sommar OS 1952.  Helsingfors var då den minsta staden som någonsin varit värd för ett sommar-OS. I och med de olympiska spelen kunde Helsingforsborna för första gången gå på nattklubb, som passande hade namnet Sauna. Detta var också första gången som tuggummi och coca cola kunde köpas i butikerna. Restauranger och uteserveringar växte upp som svampar ur jorden och staden levde upp på ett sällan skådat sätt. OS var på många sätt mycket stort för Helsingforsborna.

Helsingfors är en relativt liten stad som du enkelt promenerar igenom på ett par timmar. Du hinner även med att se de flesta sevärdheter och upptäcka de flesta krogar och restauranger. Många av Helsingfors sevärdheter är attraktioner som  har sitt ursprung i den tid då staden var rysk, andra är betydligt mer moderna. Ett måste vid ett besök i staden är den halvt underjordiska Tempelplatsens kyrka från 1969. Andra sevärdheter  som är symboler för staden är storkyrkan och Havis Amandastatyn.

Staden är idag känd för att vara en modern kulturstad och du som älskar att insupa kultur har verkligen kommit till rätt stad. Här kan du frossa i konstutställningar, konserter, museum och teaterföreställningar. Helsingfors har hela 70 museum.

Den bästa tiden att besöka staden är under vår och sommarmånaderna. Då står parkerna i blom och både uteserveringar och människorna lever upp. Passa på att ta en picknick i Brunnsparken eller en fika vid stadens anrika kafé Kappelli. Helsingfors har även hela 22 badstränder så varför inte passa på att ta ett dopp om vädret tillåter?

Karta över Helsingfors

Header
Subject
Body
Footer