Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Kanarieöarna (Las Palmas)

Gran Canaria – den soliga semesterfavoriten

Kanarieöarna (Las Palmas)

Utanför Nordafrikas kust ligger några av svenskarnas absoluta favoritresmål, de sju Kanarieöarna. Varje ö har sin egen karaktär och landskap.

Fuerteventura med sitt platta landskap och långa stränder, Lanzarotes landskap som  bildats av vulkaner och mest liknar ett månlandskap. Frodiga, gröna La Gomera med sina vackra skogar, Teneriffa med sin snötäckta bergstopp, minstingarna El Hierro och La Palma och så Gran Canaria som har lite av allt detta samtidigt.

Öarna är populära semesterorter för hela världen då det är sommarväder året runt här. Vi svenskar brukar älska att komma hit under vinterhalvåret och få lite välbehövlig värme och solljus. Utbudet av härliga stränder är stort, men också tillgången på museer, konstgallerier, musik och teater, golfbanor och vandringsleder. Här lever endast 1,9 miljoner människor bofasta året om men hela 10 miljoner turister intar öarna varje år. Kanarieöarna är också en spännande plats då Afrika, Europa och Amerika möts här och sammansmälter i ett rikt kulturliv.  Människorna som bor på Kanarieöarna - canarios – är ett lättsamt folk som är lätta att komma i kontakt med. De småpratar gärna när du möter dem i affären, på torget eller på restaurangen. Här råder en avslappnad atmosfär där den eldiga spanska själen blivit en livsnjutare.

Gran Canaria beskrivs ofta som en miniatyr av en hel kontinent. På denna vulkanö är kontrasterna stora i varje väderstreck. Södra delen är bergig och torr, norra delen grön och med bördig jord. Det är med andra ord i söder som solen lyser som mest och sandstränderna avlöser varandra på sydöstra kusten. Inlandets bergslandskap utmanar både fotvandrare och cyklister. I väst möter klipporna de kolossala vågorna från Atlanten.

Gran Canarias huvudstad heter Las Palmas. Det är en modern storstad som tyvärr är ökänd för sitt trafikkaos. I Las Palmas hittar du de små, personliga barerna med torkad skinka hängande i taket, ett pulserande nattklubbliv och restaurangutbudet är lika stort som i vilken spansk storstad som helst på fastlandet.

Karta över Kanarieöarna (Las Palmas)

Header
Subject
Body
Footer