Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Göteborg

Reseguide Göteborg – vackra västkusten

Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad. Invånarna här brukar beskrivas som lättsinnade, trevliga och alltid på gott humör. Många som besöker staden tycker att det är en skönare stämning i Göteborg, att allting är lite lättare än i huvudstaden Stockholm, den främsta konkurrenten.

Göteborg sträcker sig längst Sveriges klippiga västkust. Här finns ständigt närheten till havet, sältan, vågorna och den friska luften.  Det går utmärkt att cykla iväg för ett dopp i havet vid Näset, bada från klipporna eller ta båten ut i skärgården. I Göteborg är det bekvämligt nog nära till det mesta. Det är nära till bad, museer, underhållning och ett pulserande nöjesliv. Besök gärna något av Göteborgs tre mest intressanta museer: Göteborgs konstmuseum, Naturhistoriska museet eller Världskulturmuseet. Känner du för att göra något med mer fart och fläkt ska du bege dig till Sveriges största nöjesfält Liseberg och åka karuseller och äta sockervadd.

Ta något svalt att dricka på någon av alla barer och restauranger som ligger längst och i närheten av Avenyn eller bege dig till pub- och skivbutikstäta Andra Långgatan. Göteborg är fyllt av små guldkorn och vattenhål där du kan trivas och bara koppla av. Strosa längst Hagas kullerstenstäta gator, spana på Paddanbåtarna som glider förbli dig mitt i stan eller sätt dig en stund vallgraven.

Flyg till Göteborg - här är det gemytligt, varmt och välkomnande. Du blir inte besviken!

Karta över Göteborg

Header
Subject
Body
Footer