Snabbfakta Geneve

Se och göra i Genève

Geneve

Katedralen St-Pierre är belägen i Gamla stan och är ett spännande byggnadsverk. Katedralen började skapas redan 1160, men har under århundradena som gått byggts till och från och tillslut blev katedralens arkitektur en blandning av mängder av epoker och stilar. Längst in till vänster i katedralen finns möjlighet att klättra upp ett par trappsteg för att få en storslagen utsikt över stan. Här inne finns också det som sägs vara Jean Calvins stol. I närheten av katedralen finns två riktigt bra museum väl värda ett besök. Collections Baur med östasiatisk konst och keramik samt Konsthistoriska Museet.

Place des Nations. Det stora torget där mängder av internationella organisationer har sina huvudkontor. De flesta kontorsbyggnaderna är tyvärr stängda för besökare men det europeiska FN-kvarteret är öppet för allmänheten. Detta är himmelriket för alla som är intresserade av politik och statsvetenskap. Du kan välja att ta den timslånga guidade turen på något av alla de femton officiella FN-språken. Place des Nations ligger cirka 1 kilometer norr om tågstationen.

Les Pâquis är en stadsdel öster om Rue du Mont-Blanc. Det mångkulturella området kryllar av allt från spanska tapasrestauranger till filippinska caféer. Mycket livligt område som dock blir lugnare ju längre norrut du beger dig.

Fontänen Jet d’Eau. Superfontänen sprutar 500 liter vatten 140 meter rakt upp i himlen till en fart av 200 kilometer i timmen. Jet d’Eau är Genèves i särklass viktigaste symbol och du kan skåda den söder om Rhône vid Rive Gauche

Tågtripp till Lausanne. Livliga, vackra Lausanne ligger endast en tågresa på 35-50 minuter bort från Genève. Lausanne har sagts vara Schweiz svar på San Francisco. Här finns ett rikt studentliv i och med prestigeuniversitetet. Här finns även små pittoreska kvarter, vackra promenadstråk och landets bästa nöjesutbud förutom Zürich. 

Grand Théâtre, Place Neuve. Genomarbetat program av klassisk musik och opera.

Karta över Geneve

Header
Subject
Body
Footer