Curacao guide

Curacao (Willemstad)

Kritvita sandstränder, turkosblått, ljummet vatten. Varma vindar, palmer och vackra korallrev. Låter det som paradiset? Välkommen till Curacao!

Curacao utgör tillsammans med Aruba och Bonaire de västindiska ABC-öarna, belägna i det Karibiska havet. Curacao, som styrs av Holland, är den största av de tre öarna och platsen är som gjord för sol, bad och avkoppling. Du som älskar lata dagar på stranden, bad i ljummet vatten och en tupplur i skuggan på eftermiddagen har hittat helt rätt. Men Curacao har mycket mer än så att erbjuda sina besökare. Här finns bland annat några av världens bästa dykvatten. Ta chansen att besöka den berömda undervattensgrottan Blue Cave eller dyka i fantastiska korallrev i ett vatten med klar sikt ända ner till 30 meters djup.

Curacaos huvudstad, Willemstad, finns på Unescos världsarvslista och är öns naturliga centrum. Den lilla charmiga staden möter dig med pastellfärgade husfasader, pittoreska restauranger och myllrande fruktmarknader med dofter, färger och smaker som tar andan ur dig. Här bor mer än hälften av alla öns invånare och här finns de flesta av öns sevärdheter.

När du besöker Curacao ska du även passa på att besöka destilleriet där den världsberömda blåa likören med samma namn som ön framställs.  

Du vet väl om att flygbolaget KLM flyger till Curacao? Passa på att boka din resa till paradiset.

Klicka här för att läsa mer om KLM »

/files/image/Lionsdivelogo.jpg

Bo bekvämt direkt på stranden

Lions DiveLions Dive & Beach Resort är ett mysigt hotell som ligger direkt vid the National Curaçao Underwater Park och har sin egen privata strand fylld med palmer, sköna solstolar och strandhyddor. Hotellet är perfekt både för par som bara vill koppla av och ta det lugnt samt för barnfamiljer då barnen kan leka på stranden och i det långgrunda vattnet. På hotellets område finns också den 50 meter långa poolen som passar sig utmärkt för den som vill passa på att få lite motion i en underbar miljö.  


Lions Dives privata strand angränsar till Curacaos största vita sandstrand, Sea Aquarium Beach, där det finnas mängder av butiker, barer och restauranger. Lions Dive & Beach Resort ligger endast 5 minuter från Curacaos huvudstad Willemstad. Willemstad med sin fantastiska koloniala arkitektur och färgglada husfasader finns på Unescos världsarvs lista.

Lions Dive & Beach Resort ligger även nära flygplatsen Hato, en resväg på enbart 20 minuter.

Karta över Curacao (Willemstad)

Header
Subject
Body
Footer