Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Malaga

Ta dig runt i Costa del sol

Malaga

Att ta sig runt Costa del sol är enkelt och bekvämt. En tåglinje länkar samma Malaga med alla de andra stränderna längst solkusten och ändstationen är Fuengirola. Mellan alla kuststäderna går det även gott om bussar.

Hyrbil

Bästa alternativ att ta sig mellan kustens orter är ändå med hyrbil. Att köra bil på Costa del Sol innebär oftast inga större svårigheter. Trafiken i städerna kan vara stressig och spanjorernas vana att parkera i höger körfält med varningsblinkers påslagna kräver skärpt uppmärksamhet. Kvaliteten på vägarna är överlag bra och skyltningen på de större vägarna är föredömlig. Lite värre är det med skyltningen i städer. Ofta ser man inte skylten förrän man är inne i korsningen där man skulle ha svängt.

N-340 eller A-7 är namnet på den stora väg som löper längs kusten och genom städerna. Den korkas lätt igen och har dessutom livsfarliga påfarter utan accelerationssträcka. Om man ska åka en längre bit längs kusten är det bättre att välja nya AP-7, en betalväg med ordentliga påfarter och lugnare trafik. De största problemen inträffar annars när man ska parkera. Risken är stor att man snurrar in sig bland enkelriktade smågator där varje kvadratmeter är upptagen. Enklast är att direkt leta upp ett parkeringshus.

Eftersom Spanien är medlem i EU räcker ditt svenska körkort för att få köra bil här. Bensinen är ungefär lika dyr som i Sverige.

Passa på att boka din hyrbil hos oss på Supersavertravel i samband med att du bokar din flygbiljett.

Karta över Malaga

Header
Subject
Body
Footer