Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Malaga

Se och göra i Costa del sol

Malaga

Ronda är en vacker och historisk by som ligger uppe i bergen. Detta är en klassisk utflyktsort och byn påstås vara tjurfäktningens hemort. Redan 1785 invigdes Rondas tjurfäktningsarena.

Granada, den sista moriska staden i Spanien med kända platser som de gamla kvarteren och Alhambra.

Antequera, en förhistorisk stad 45 kilometer norr om Malaga som alltid har varit ett religiöst centrum med många kloster och kyrkor.

Gibraltar. Kom ihåg att ta med passet om du ska besöka Gibraltar då det tillhör Storbritannien. Detta är ett historiskt intressant frihandelsområde men se upp med extremt långa bilköer vid gränskontrollen under högsäsongen. Åk upp på den gigantiska klippan och titta på berberapor, du kommer dem närmare än på safari men håll fönstren stängda.

Axarquia, område med vackra vita hus och bergsvyer. De vita byarna är typiska för Andalusien.

Mijas. Liten by uppe i bergen, knappt en mil norr om Fuengirola. Åk hit på eftermiddagen när turistbussarna åkt till hotellen nere vid havet. Strosa, ät och se det storslagna Medelhavet långt där nedanför.

Cuevas de Nerja, eller på svenska, Nerjas grottor. Påminner om en jättelik katedral och här har grottmålningar som troligen är över 20 000 år gamla hittats. Världens längsta stalaktit, 63 meter, finns i en av grottorna, som en gigantisk seg pelare som stelnat i en rörelse. I grottan spelas då och då konserter, från rock till flamenco. En storslagen upplevelse.

Karta över Malaga

Header
Subject
Body
Footer