Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Malaga

Costa del Sol guide - sol, bad & avkoppling

Malaga

Det går många flyg till Malaga, Costa del Sols största stad, från Sverige. Det gör att detta sydöstra hörn av Europa är ett praktiskt och lättillgängligt semesterområde för svenskar. 

Costa del sol, eller solkusten som det också kallas är ett område bestående av klassiska charterorter som Marbella, Fuengirola och Torremolinos. Här njuter turisterna av att strosa längst strandpromenaden, koppla av på tapas barerna, sola och bada. Här turistar mest skandinaver, tyskar och britter som bor på de stora lägenhetshotellen och områdena med andelslägenheter. Här finns många bra restauranger, ett skönt nöjesliv och stort utbud av hotell och affärer.

Costa del Sol har skapligt klimat på vintern, och är därför inget renodlat sommarresmål. Det går att resa hit även under vinterhalvåret även om havet är i svalaste laget i januari. Dagarna är ändå varma nog för trivsamma promenader i solen och timmar på uteserveringar.

Vill du bort från turistområdena för en stund och uppleva lite mer av det genuina Andalusien som Costa del sol tillhör så ska du bege dig upp i bergen. Hyr en bil för att enklast ta dig fram. Här är klimatet svalare, gatorna slingrigare och luften klarare. Strax ovanför Marbella ligger Ronda, tjuren Ferdinands hemstad, belägen på varsin sida om en djup ravin. Besök "Los pueblos blancos", ett område med små vita byar modigt balanserande på bergssidor och med vacker utsikt över dalar med gröna ängar och getter. Platsen och utsikten är som gjort för en härlig picknick med god mat och dryck.

Från Costa del Sol tar du dig också enkelt till Granada, som var ett av islams sista fästen i Spanien. Alhambra, området med det kungliga slottet, bjuder på flera praktexempel på fin arabisk arkitektur och konst.

Costa del Sol är generellt ett säkert område men var försiktig med dina värdesaker när du badar, på hotellrum och i bilen. Polis, ambulans och brandkår har tel 112.

Karta över Malaga

Header
Subject
Body
Footer