Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Budapest

Se och göra i Budapest

Budapest

Turistinformation i Budapest: Tourinform, Distrikt V, Sütó utca 2, tfn 1-317 98 00.

Gellértbadet, mycket vackert gammalt badhus där du kan njuta av ett traditionellt ungerskt hälsobad.  Gör en lerinpackning eller helkroppsmassage.

Parlamentet, Orszaghaz,  När parlamentet i Budapest byggdes snålades det inte på utsmyckning och ornament. Orszaghaz är världens största parlamentsbyggnad och är en fröjd för ögat och ett måste vid ett besök i staden. Njut av storslagenheten och de ungerska kronjuvelerna. Missa heller inte parlamentet en natt i månsken.

Kedjebron, binder samma Buda och pest och löper som ett svart band över Donau. Klassiskt promenadstråk. Kom hit på kvällen när staden och floden badar i ljus, då är det som vackrast.

Slottsdistriktet är så mycket mer än ett slott. Promenera över Budas höjder, längs stensatta gränder och ta dig till Fiskarbastionens kafé med en fängslande utsikt över Donau, parlament och det utbredda, flacka Pest.

Ungerska vinhuset, Szentharomsag ter 6,  www.magyarborokhaza.hu. Detta är paradiset för dig som älskar vin. Bege dig mot slottsdistriktet och Matteuskyrkan, betala 130 kronor och kliv ner i underjorden. Väl nere har du möjlighet att smaka 700 av Ungerns bästa viner. Det går även att köpa en eller annan flaska med dig hem.

Karta över Budapest

Header
Subject
Body
Footer