Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Bryssel

Reseguide Bryssel - en internationell maktspelare

Bryssel

Från att ha varit en liten, oansenlig stad så har Bryssel vuxit på den internationella scenen och är nu ett europeiskt maktcentrum. Anledningen är att här finns både EU och NATO:s högkvarter. Närmare 250 000 utländska medborgare arbetar och är verksamma inom någon av områdena och dessa utgör närmare en fjärdedel av stadens alla invånare.

Men Bryssel är inte bara ett politiskt och ekonomiskt maktcentrum, det är också en mycket trevlig stad för den vanliga besökaren.  Brysselborna är levnadsglada människor som älskar att ordna festivaler och parader som baseras på historiska teman. Utklädda festdeltagare omvandlar torg och gator och tar oss tillbaka till medeltiden eller renässansen.

I Bryssel finns även konst av några av de största mästarna hängandes på stadens museum. Konstnärer som Bruegel, Cranach och Rubens är representerade. Bryssel är också en mycket grön och lummig stad. Här finns mängder av vackra parker och grönområden runtom i staden. Två mil från Bryssel det berömda Waterloo där Napoleon tillslut stoppades. Detta är ett tecken på att det är inte är första gången som Bryssel är centrum för makten i Europa.

Karta över Bryssel

Header
Subject
Body
Footer